Jabukovo sirće za zdravu i negovanu kosu

Sonja Stefanović 2018.
Komentari

Suva kosa i ispucali krajevi sve su učestaliji problem sa kojim se uglavnom suočavaju žene. Zbog toga se neretko pribegava kupovini skupih preparata, koji ne daju baš najbolje rezultate. Ma koliko to delovalo neuobičajeno, tretiranje kose jabukovim sirćetom veoma je preporučljivo.

 

Foto: www.healthline.com

Jabukovo sirće nastaje procesom fermentacije soka od jabuka. To je pre svega prehrambeni proizvod i koristi se kao i svako drugo sirće. Međutim, ima znatno veći broj beneficija po zdravlje od ostalih sirća, pa se češće koristi u lekovite svrhe. Najveće blagodeti ima kada je u pitanju kosa. Pomaže pri dubinskom čišćenju dlake, ima antibakterijsko sredstvo i štiti od različitih gljivičnih infekcija. Sadrži neizostavne kiseline i vitamine važne za zdravlje i hrani folikul vlasi. Ispiranjem kose ovim sirćetom rešavate se i problema sa ispucalim krajevima, opadanjanjem i mašćenjem kose. Preporučuje se i protiv vaši, najčešče kod dece, kao i za skidanje farbe sa kose.

Ukoliko imate problema sa sporim rastom kose, brži rast možete pospešiti dodavanjem dve kašike ovog sirćeta u litar mlake vode. Minerali koji se nalaze u njemu veoma pozitivno deluju na koren kose. Ovaj postupak se ne preporučuje više od dva puta u toku nedelje. Takođe, jabukovo sirće može sprečiti ili suzbiti pojavu peruti, koja nastaje usled prevelike masnoće ili suvoće kože glave, pa se javlja svrab ili beživotna kosa. Važno je znati da rezultata neće biti preko noći. Međutim, kroz neko vreme poboljšanje će biti veoma uočljivo. Osim toga, jabukovo sirće deluje kao prirodni balzam, poboljšava poroznost, pomaže kod umršene kose, balansira pH vrednost kože i ima brojne druge blagodeti. 

Izvori:  minutzamene.comlifepressmagazin.comhealthline.com.

Ključne reči: jabukovo sirće , kosa , perut , zdravlje ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.