Pivski kvasac − prirodan način da se ugojite

Marija Đorđević 2018.
Komentari

Osim toga što je zdrav za kosu i kožu, pivski kvasac je odličan izbor ukoliko želite da na prirodan način povećate apetit. Bogat vitaminom B, kao i brojnim drugim hranljivim sastojcima, povoljno utiče i na nervni sistem.

www.ekoproduktas.com

Pivski kvasac se dobija iz gljivice Saccharomyces cerevisiae, što bi u slobodnom prevodu značilo slatka pivska gljivica. Ćelije pivskog kvasca koriste kao hranu šećer u različitim oblicima: saharoza (šećer dobijen iz šećerne repe ili šećerne trske), fruktoza i glukoza (u medu, melasi, javorovom sirupu i voću) i maltoza (dobijena iz skroba u brašnu). Jedna je od najboljih opcija za zdravo nabacivanje kilograma, jer u sebi sadrži puno proteina te regeneriše ćelije. Osim proteina, sadrži i vitamine B2 i B6, koji su zasluženi za izbacivanje toksičnih materija iz organizma. Kompletan B kompleks iz kvasca odličan je za podsticanje apetita i izgradnju mišića. Tu su i brojni važni minerali, kao što su magnezijum, cink, gvožđe i selen, koji jača imuni sistem. Ovi minerali hrane našu kožu, sprečavajući na taj način da dođe do pojave strija usled povećanja telesne težine i širenja naše kože. U sastav čudotvornog pivskog kvasca ulaze i mangan, natrijum, kalcijum, kalijum, bakar, esencijalne amino-kiseline i hrom. Vitamini i minerali, udruženi − jačaju kosti.

Pivski kvasac je odličan i za pamćenje i koncentraciju. Može se naći u više oblika − u prahu, u granulama i u vidu tableta. Može se nabaviti u prodavnicama zdrave hrane, dok su tablete dostupne i u apotekama. Na tržištu se može naći i u kapsulama. Svež kvasac ne bi trebalo korisiti, jer može doći do nadimanja i zatvora. Pivski kvasac u prahu možete koristiti tako što ćete ga stavljati u salate, čajeve ili mleko. Upotreba na ovaj način će očuvati vrednost kvasca i njegov nutritivni karakter, pa ćete ga lakše svariti. Preporučuje se da se pije mesec dana, nakon čega bi trebalo napraviti pauzu od nekoliko meseci. Međutim, oni koji na ovaj način žele da povećaju svoju telesnu masu, trebalo bi da svoju ishranu prilagode procesu gojenja na zdrav način, kao i da imaju određenu fizičku aktivnost i da generalno vode zdrav način života.

Izvori: najzdravijahrana.compansport.rsdijetamesecevemene.comfrajlica.com.

Ključne reči: pivski kvasac , lekovita svojstva , gojenje , zdravlje ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.