Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Zdravlje

Anksioznost i depresija najčešći psihički problemi mladih

Nenad Krstić 11.10.2019. Komentari

Povodom obeležavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja, Sajam mentalnog zdravlja pod sloganom Oseti osećanja održan je 10. oktobra u Oficirskom domu, u organizaciji Psihološkog savetovališta za studente Studentskog kulturnog centra. 

Foto: Nenad Krstić

Posetioci su mogli da se informišu o tome kako uspešno prepoznati i razlikovati sopstvena osećanja. Bilo je reči i o tome koja je uloga osećanja, kako ih možemo regulisati i šta možemo učiniti kada nas preplave. Osim toga, govorilo se o tome kada i zbog čega emocije mogu dovesti do problema, kao i o zabludama u vezi sa emocijama. Posetioci su imali priliku da postavljaju pitanja, a dočekao ih je veliki broj štandova zanimljivog sadržaja.

Nikola Goljović iz Psihološkog savetovališta za studente rekao je za Studentski dnevni list da mlade muče brojni problemi u vezi sa mentalnim zdravljem, a najčešće anksioznost i depresija. Kako kaže, ti problemi javljaju se upravo usled nepravilnog pristupa emocijama, poput njihovog potiskivanja. Možemo reći da je danas dosta destigmatizovano pričati o mentalnom zdravlju uopšte, ali i o pojedinačnim psihičkim poremećajima, kazao je Goljović. Najbolji pokazatelj za to je veliki broj klijenata koje imamo u Savetovalištu. Ovogodišnja posećenost Sajma je, kažu iz Savetovališta, u okvirima prošlogodišnje.

Psihološko savetovalište za studente nalazi se na trećem spratu u zgradi Banovine. Savetodavne usluge dostupne su i besplatne za sve studente, a postoji i mogućnost anonimnog savetovanja.

zdravlje,sajam mentalnog zdravlja,mentalno zdravlje,Oficirski dom,Psihološko savetovalište za studente,Studentski kulturni centar,Niš,nikola goljović,psihologija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.