Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Putovanja

Putovanja u vreme pandemije Covid-19 su ipak moguća

Smiljana Vasković 15.12.2020. Komentari

Korona virus pogodio je svet pre nešto više od godinu dana, a danas se nalazimo u sred pandemije čijih posledica bi trebalo da budemo svesni. Jedino što sada možemo da uradimo za dobrobit svih nas je da poštujemo mere i ostanemo kod kuće, a dobar način za opuštanje tokom nadolazećih prazničnih dana je upravo virtuelni turizam.

Foto: www.pexels.com

Internet tokom 2020. godine, osim što služi za razonodu, postaje mreža bez koje većina ustanova ne bi mogla da funkcioniše. Upravo putem inetneta, možete posetiti mnoge turističke atrakcije, potpuno besplatno iz udobnosti svog doma. Virtuelni turizam omogućava da makar približno ispunimo određene želje, da ulepšamo dane i obiđemo brojne znamenitosti, bez ikakovog rizika da se zarazimo. Sve što je potrebno je malo slobodnog vremena, a za dobar ugođaj preporučije se i VR oprema.

Evo linkova ka mestima koje možete posetiti sa svega par klikova - Velike piramide u Egiptu; sveti grad Inka – Maču Pikču u današnjem Peru; Čile; Petra, nekadašnji glavni grad Nabatejskog carstva u današnjem Jordanu; veliko arheološko nalazište Čičen Ica u Meksiku iz doba civilizacije Maja; Hang Son Doong, najveća pećina na svetu koja se nalazi se između Vijetnama i Laosa; pustinja Namib jedina na svetu koja ima izlaz na more; vulkan Ambrim, smešten u Tihom okeanu; najviši vrh Afrike, Kilimandžaro; Mont Everest; mauzolej Tadž Mahal u Indiji; Vatikan; Jerusalim, glavni grad Izraela i najsvetiji grad judaizma; Grad hramova ili Angkor Vat u Kambodži, najveći verski spomenik na svetu; Statua Hrista Spasitelja, na vrhu planine Korkovadu u Riu; Kineski zid; Stounhendž, u okolini Amensberija u Engleskom okrugu Viltšir; dvorac britanske kraljevske porodice – Vindzor, zamak Bran u Rumuniji, koji je poslužio kao inspiracija za čuveni dvorac grofa Drakule; Ajfelov toranj, Luvr i katakombe u Parizu; rimski Koloseum; Akropolj u Atini; Aurora borealis (polarna svetost); Maldivi; Uluru ili Ajers Rok je park u središtu Australije; nacionalni parkovi Josemit i Jeloustoun u Sjedinjenim Državama; Veliki kanjon Kolorada; Disney World Orlando; njujorški Muzej umetnosti Metropoliten; Mars

Izvori: www.nova.rs , www.zajednookosveta.com , www.blic.rs

Putovanja,pandemija,covid19,turizam,virtualni turizam,preporuka,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.