Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Da li je i Vama potreban samo nečiji osmeh?

Aleksa Anđelić 1.9.2018. Komentari

Ukoliko ste od onih koji vole kvalitetnu muziku i uz to ste ljubitelj popa i nostalgičar, prava preporuka da se na kratko vratite u devedesete je album Too hot to handle Ksenije Pajčin. Slušajući pesme sa albuma gotovo je nemoguće da se ne pronađete bar u jednoj od pesama. Neke će vas naterati da razdrmate, dok ćete uz druge plakati.

Foto: www.kupindo.com

Prvi solo album nakon napuštanja grupe Duck Ksenija izdaje 1997. godine za PGP RTS. Iako je u početku bio prihvaćen samo od strane mlađe populacije, album ubrzo dostiže veliku popularnost, a Ksenija postaje jedna od najpopularnijih pop zvezda u Jugoslaviji. Uspeh je postignut i pomoću zvanične reklame na RTS-u praćene pesmom Čuvam ti leđakoja je najavila album. Pojedine numere sa albuma se i danas mogu čuti na radio i televizijskim stanicama, a neke se mogu svrstati i u listu najboljih domaćih pop pesama.

Na Ksenijinom prvencu našlo se osam numera. Najveću popularnost dostigla je pesma Sviđa mi se on, za koju se govorilo da je posvećena fudbaleru Predragu Peđi Mijatoviću, jer se u spotu za nju pojavljuju kadrovi sa utakmice gde se vidi Mijatović. Pored nje izdvojile su se i Seksualnost i Čuvam ti leđa, koje su radile sestre Kovač, ali i pesma Nova žena. Takođe, i ove pesme pratili su originalni spotovi.

januar 1

Ksenija Pajčin na kalendaru za 1998; Foto: www.famousfix.com

Na albumu su se našle i pesme Ribar i Sad si samo moj. Malo je poznato da je Ksenija napisala i dva teksta za ovaj album i to za dve balade − Prošlo je i Osmeh. Kasnije je snimila i verziju pesme Seksualnost na engleskom jeziku pod nazivom Sexualty. Uz album izdaje i kalendar za 1998. godinu, a celokupan iznos od prodaje kalendara išao je za pomoć Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Ksenija je bila srpska pop pevačica i igračica. Karijeru je započela kao igračica u grupi Beat street i sastava Dragane Mirković, a široj javnosti postaje poznata sredinom devedesetih kao članica dueta dens grupe Duck. Samostalnu karijeru otpočela je 1997. godine. Objavila je tri solo albuma i jednu kompilaciju hitova. Nastupala je na mnogim manifestacijama i takmičenjima, kao i dobrotvornim koncertima. Bila je i vlasnica plesne škole u Beogradu.

too hot too handle,preporuka albuma,album,Pop muzika,Ksenija Pajčin,pgp rts,1997,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.