Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Koncert Željka Joksimovića na Letnjoj pozornici

Tijana Milenković 1.6.2018. Komentari

Pop pevač i kompozitor Željko Joksimović nastupiće 23. juna na Letnjoj pozornici, u Tvrđavi. Početak koncerta je zakazan za 21 čas.

www.balkaninfo.hu

Željko Joksimović rođen je 1972. godine u Beogradu. Dva puta je bio predstavnik Srbije na pesmi za Evroviziju, 2004. godine sa pesmom Lane moje, kada je osvojio drugo mesto, i 2012. godine, kada je sa pesmom Nije ljubav stvar osvojio treće mesto. Osim što je učestvovao na takmičenju za pesmu Evrovizije, on je komponovao pesme i za druge takmičare. Neki od njih su Jelena Tomašević, koja je 2005. osvojila drugo mesto sa pesmom Jutro, i Hari Mata Hari, koji je sa pesmom Lejla, osvojio treće mesto na Evroviziji 2006. godine.

Posle uspeha na takmičenju 2004. godine, Joksimović je osnovao svoju izdavačku kuću MINACORD i od tada radi i komponuje u svom studiju. Željko je 2016. godine izdao svoj sedmi studijski album, a neke od njegovih najpoznatijih pesama su: Lud i ponosan, Leđa o leđa, Varnice, Vreteno, Najmoje, Zaboravljaš, Stihija, Habanera, Ludak kao ja, Milimetar, Olovni vojnik, kao i mnoge druge. Decembra 2016. godine predstavio je svoj novi projekat pod nazivom Dva sveta, u njemu je izmenio aranžmane najpoznatijih pop, rok i folk pesama i nekoliko svojih.

Ulaznice se mogu pronaći na sajtu Eventim-a po ceni od 800 dinara.

Željko Joksimović,koncert,Letnja pozornica,tvrđava,kompozitor,pop,Pevač,muzika,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.