Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Da li Vas gnjave priče o ljubavi?

Tamara Radovanović 1.5.2018. Komentari

Deveti studijski album muzičke grupe Riblja Čorba preporuka je za sve ljubitelje domaće rok muzike. Album Priča o ljubavi obično ugnjavi izašao je 1988. godine, a njegovim objavljivanjem ovaj sastav je proslavio deset godina postojanja.

www.ebay.com

Nije se tada moglo ni slutiti da će gramofonske ploče i audio-kasete jednog dana postati deo istorije i da će ih zameniti besplatno skidanje muzike sa interneta. Za razliku od ostalih albuma Riblje Čorbe, na ovom pesme nisu političke prirode. Ipak, ni ovde nisu izostavljene ironija i satira, pa se Čorba osvrće na negativne društvene pojave u pesmama Oko mene i Lupa bubanj, zveči zvečka

Osim njih, album ima još osam pesama: ProšlostiZnam te, Kaži, ko te ljubi dok sam ja na straži, Još jedna cigareta pre spavanjaAvionu, slomiću ti krila, Napolju, Ljudi i Celu noć te sanjam. Avionu, slomiću ti krila je numera koja se iz lepršave dečije pesme transformisala u protestnu himnu tokom NATO bombardovanja 1999. godine i najveći je hit sa ovog albuma. 

Riblja Čorba je osnovana 1978. godine u Beogradu, a članovi su Bora Đorđević, Miša Aleksić, Miroslav Vicko Milatović, Vidoja Božinović Džindžer i Nikola Zorić. Bend je do sada izdao 19 studijskih i osam koncertnih albuma. Bora se 1992. godine na Gitarijadi u Zaječaru oprostio od profesionalne muzičke karijere pesmom Rat je završen. Međutim, Riblja Čorba je i danas jedna od najpopularnijih i najslušanijih rok grupa na Balkanu.

muzika,preporuka albuma,priča o ljubavi obično ugnjavi,Riblja Čorba,avionu slomiću ti krila,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.