Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Gipsy Kings zatvaraju ovogodišnji Nišvil

Ivana Đokić 23.3.2018. Komentari

Muzički sastav iz Francuske Gipsy Kings nastupiće 12. avgusta na Nišvilu, čime će zatvoriti ovaj džez festival. Predvođeni gitaristom Pacom Baliardom, Gipsy Kings posetiocima završne večeri Nišvila, ali i publici širom sveta poručuju: Muzika Kingsa razigraće celu planetu.

www.themusic.com.au

Gipsy Kings ove godine obeležava jubilarnih 25 godina postojanja sa skoro 20 miliona prodatih albuma. Izdali su 9 albuma, a poslednji je Savor Flamenco. Osim prepoznatljivog flamenko i latino zvuka, u njihovoj muzici prisutni su i elementi džipsi džeza, arapske etno muzike, rege i džez gitarskog zvuka. Najveći hitovi ovog sastava su Bamboleo, Volare, You’ve got a friend in me, a prepoznatljivi su i po originalnoj obradi velikog hita Hotel California grupe The Eagles. Gipsy Kings su dobitnici brojnih nagrada, od kojih je poslednja Grammy za najbolji svetski album, a na Nišvilu će dobiti najveću festivalsku nagradu Grand Prixstatuetu Šabana Bajramovića, koja se svake godine dodeljuje najznačajnijim svetskim muzičarima za fuziju džeza sa drugim muzičkim pravcima.

Ovogodišnji Nišvil održaće se od 3. do 12. avgusta, a glavni festivalski program od 9. do 12. avgusta u Tvrđavi. Cena kompleta ulaznica trenutno je 2000 dinara, a neposredno pre održavanja festivala iznosiće 4000 dinara, dok će pojedinačna ulaznica koštati 1500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima u mreži CS Eventim u Srbiji i inostranstvu ili putem online prodaje.

Nišvil,muzika,nisville 2018,džez,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.