Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Album za večite tinejdžere

Aleksa Anđelić 1.6.2018. Komentari

Ukoliko ste ljubitelj panka ili alternativnog roka, odlična preporuka za uživanje je album Under my skin kanadske pevačice Avril Lavinj. Na albumu se nalaze i pesme koje su mešavina popa i panka, ali i roka i popa.

www.youtube.com

Drugi studijski album Avril je objavila 2004. godine, a na njemu se našlo novih dvanaest pesama. Gotovo ceo album govori o ljubavnim problemima tinejdžera i upravo je Avril napisala sve tekstove pesama, a za većinu je radila i muziku. Nakon albuma Let go, Avril je promenila svoj stil. Under my skin, za razliku od prethodnog gde je pevala o skejterima i mladima po tržnim centrima, prikazuje mnogo emotivniju Avril.

Sa Under my skin-a izdvojila se pop-rok balada How does it feel, ali i pesme Forgotten, Take me away, Nobody’s home i Don’t tell me. Osim ovih numera, na albumu se nalaze i pesme: Together, He wasn’t, Who know, Freak out, Fall to pieces i Slipped away. Najveći hit sa albuma i jedna od najpopularnijih pesama ove kanadske pevačice je My happy ending.

Album je prodat u više od 14 miliona primeraka, od kojih je tri miliona prodato u Americi. Zahvaljujući agresivnijem zvuku i melodičnim pesmama album je pokupio i dosta pozitivnih kritika.

Avril Lavinj rođena je 1984. godine u Kanadi. Poznata je kao pevačica, tekstopisac, glumica i modna dizajnerka. Sa osamnaest godina objavila je debitantski album Let go. Nakon toga usledili su: Under my skin, The best damn thing, Goodbye Lullaby i Avril Lavigne. Nastupala je širom sveta i dobitnica je brojnih muzičkih nagrada. Nazivaju je pank princezom.

under my skin,preporuka albuma,muzika,avril lavigne,punk,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.