Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Voleti na meksički način

Aleksa Anđelić 2.4.2018. Komentari

Ukoliko ste naklonjeni plesu i volite salsu pravi album za vas je Amor a la Mexicana meksičke pevačice Talije. Pored salsa ritmova na albumu dominiraju i pop i latino zvuci.

www.drsc.info.com

Pet solo album Talija je objavila u julu 1997. godine. Album je za kratko vreme postigao ogromnu popularnost u  i smatra se najboljim albumom ove pevačice do danas. Zahvaljujući naslovnoj numeri Amor a la Mexicana, koja je postala veliki hit, Talijina popularnost je još više porasla. Zbog popularnosti koju je album doživeo, Talija je napravila veliku promociju albuma, a među zemljama koje je obišla bile su Italija, Venecuela, Austrija, Bolivija, Španija, Portugal, Belgija, Nemačka, Filipini, Amerika, Kina i druge.

Kao promotivni singl albuma bila je pesma Es tu amor, koja se našla u filmu Zauvek srećni. Drugi singl koji je najavio album bila je pesma Por amor, koja je objavljena u originalnoj i remiks verziji. Mujer latina, jedna od najpupularnijih pesama sa albuma, bila je treća numera koja je najavila izlazak ovog albuma. Osim pomenutih pesama album je sadržao i pesme Rosas, Noches Sin Luna, Echa Pa’Lante, Ponle Remedio, De Donde Soy i Dicen Por Ahí.

Talija je rođena 26. avgusta 1971. godine u Meksiku, a poznata je kao pevačica i glumica. Popularnost je stekla u uspešnim meksičkim sapunicama, pa je često nazivaju kraljicom telenovela. Peva na španskom, engleskom, portugalskom, francuskom i tagalog jeziku. Bila je članica bendova Din Din i Timbiriche. Prvi solo album objavila je 1990, a nakon njega usledilo je još deset albuma i četiri kompilacije hitova. Sarađivala je sa mnogim poznatim muzičarima među kojima su Majkl Džekson, Hulio Inglesijas, Emilo Estefan, Toni Benet i drugi.

talija,preporuka albuma,album,muzika,amor a la mexicana,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.