Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Održan koncert Nikole Vranjkovića u Banovini

Emilija Miliev 1.9.2021. Foto Komentari

Bivši član grupe „Block Out” Nikola Vranjković, zajedno sa svojim novim sastavom, održao je 31. avgusta koncert u dvorištu Univerziteta u Banovini sa početkom od 20 časova.

Foto: Nataša Spasovski

Muzika pripada rok stilu, pa samim tim je opisuje teška melodija za uši i tamna, umarajuća atmosfera koju je publika sa oduševljenjem i istim ritmom pratila do kraja večeri. Prepoznatljiv zvuk njegove gitare i glasa očekivano je napunio dvorište Banovine. Iako je koncerta bilo samo jedne večeri, publika ni najmanje nije očekivala neki peh svog omiljenog gitariste. Verni fanovi uživali su svim izvedama pesama uz velike pozitivne zvižduke i gromoglasne aplauze na kraju svake pesme. Nikola Vranjković se više puta obraćao publici i zahvaljivao jer se nigde nije osećao kao ovde.

Publika je dobar deo koncerta provela žmureći i igrajući uz rok ritam, jer ih je melodija navela na razmišljanje i zamišljanje nekog drugog univerzuma. Kao i uvek, opravdali su njihova očekivanja. Sjajan gitarista nije krio svoje oduševljenje i zahvalnost publike što je na tako malom mestu došla u velikom broju i podržala ga. Publika je više od tri sata uživala u svakom zvuku gitare i melodije koje je Nikola Vranjković zajedno sa svim svojim kolegama izveo sinoć i ostavio još jedan svoj koncert za pamćenje. Zvuk ne bi bio potpun bez klavijaturiste Ivana Zoranovića kao pratećeg vokala u nekim pesmama Nikole Vranjkovića. Ovakva vrsta muzika je vrsta realnosti Vranjkovića, a mnogi njegovi fanovi se pronalaze u njegovim pesmama.  

koncert1

Sastav grupe Nikole Vranjkovića, Foto: Nataša Spasovski 

Ovom prilikom Vranjković je sa svojim bendom promovisao aktuelno izdanje – trostruki lajv-album pod nazivom Biološki minimum, a takođe je i prezentovana autorska muzika ovog poznatog kompozitora. Na koncertu smo imali priliku da čujemo i brojne pesme iz perioda Block Outa: Protiv Sebe, Nedostupna Polja, Bunar Želja, Dve hiljade i kusur godina, Težak Slučaj pakla, kao i njegove solo pesme Sretenje, Gusari, Svako putuje za sebe, Nagrada za strah, Ispod tvoga oka.

Nikola Vranjković, čovek čiji su tekstovi i muzika obeležili bend Block Out, od prošle godine nastupa sa sada svojim novim bendom. Trenutno promoviše novu knjigu pesama i priča pod nazivom Bremeplov. Sastav, pored Nikole upotpunjuju i Danilo Nikodinovski – gitara, Ivan Zoranović – gitara i klavijatura, Predrag Milanović – bas-gitara i Vladan Božilović – bubnjevi.

zabava i muzika,muzika,koncert,nikola vranjković,Banovina,

Foto galerija

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.