Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Treće veče „Nišvila” u znaku ljubavi

Anđela Stajkov 9.8.2021. Foto Komentari

Treće veče džez festivala „Nišvil”, održano 8. avgusta, obeležio je nastup Davora Jordanovskog, kao i predstava bugarske plesačke grupe iz „Stream” studija.

Foto: Ksenija Dimitrijević

Davor Jordavnovski sa svojim bendom okupio je publiku da uživa u izvođenju pesama sa njegovog albuma Voda, uz gostovanje Vasila Garvanlieva. Svestrani umetnik, koji za sebe kaže da ni on sam ne može da odredi kom tačno žanru pripada njegova muzika, pružio je publici veče uz opuštenu atmosferu i zvuke ambijentalne i džez muzike. U jednom delu svog nastupa uključio je publiku da peva sa njim, a na pitanje koliko je važna interakcija kaže da je to i ideja samog projekta VodaKako voda poprima oblik prostora u kojem se nalazi, tako i mi sve što radimo radimo zajedno sa publikom, kao jedno, rekao je Jordanovski. Naglasio je da je jedina poruka njegove muzike ljubav, jer je to sve što imamo i da zbog toga moramo i da je čuvamo.

Davor

Foto: Anđela Stajkov

U prvom delu večeri održana je i predstava Ljubavni kavez koju su izveli Marina Popova, Vasilena Vincenzo i Valeri Milenkov iz plesne grupe Stream Dance iz Bugarske. Uz pomoć mimike i plesa dočarali su publici kako je to naći se u ljubavnom trouglu i prikazali dramu koja nastaje kada se treća osoba umeša u ljubav između dvoje ljudi. Deo atmosfere sa predstave prenosimo Vam u galeriji fotografaija. Druga predstava koja je prikazana je Bluz za alto saksofon u nezavisnoj produkciji iz Tirane, a gostovao je i gudački kvartet Amati iz Kanade.

Treće večeri počeo je i Nisville Movie summit, gde su se u centru grada prikazivali dokumentarni filmovi, a koji je uvertira za Main Movie summit koji će biti održan od 10.avgusta.

zabava i muzika,Nišvil,DŽEZ FESTIVAL,Davor Jordanovski,Vasilie Garvanliev,Voda,Ljubavni kavez,

Foto galerija

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.