Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Nagrada „Šaban Bajramović” Goranu Bregoviću na „Nišvilu”

Emilija Miliev 22.7.2021. Komentari

Goran Bregović je ovogodišnji dobitnik nagrade „Šaban Bajramović" za fuziju džeza sa drugim pravcima, koja će mu biti uručena 14. avgusta na „Nišvilu”. Bregović će prvi put obići Spomenik Šabanu Bajramoviću, za čije je podizanje bio donator 2010. godine.  

foto: Nišville promo

Nakon uručene nagrade, Goran Bregović će zajedno sa Nišvil big bendom izvesti nekoliko svojih kompozicija u džez aranžmanu, dok će im se u drugom delu koncerta pridružiti njegov Orkestar za svadbe i sahrane i tako podići atmosferu na viši nivo.

Goran Bregović je jedan od najuspešnijih umetnika sa Balkana na polju muzike u svetskim okvirima. Bregović je osnivač, vođa, gitarista i autor muzičke grupe Bijelo dugme. Bio je među prvima koji su u rok muziku počeli da ubacuju elemente ex-Yu folklora. Napisao je muziku za Kusturičin film Dom za vešanje. Pisao je za mnoge poznate pevače iz drugih zemalja, među kojima su Sezarija Evora, Džordž Dalaras, Sezen Aksu i mnogi drugi.

Sa Orkestrom za svadbe i sahrane objavio je više albuma među kojima se ističu Tales and songs from Weddings and Funreals, Karmen with Happy End, Alkohol-Šljivovica, Welcome to Goran Bregović.  

zabava i muzika,muzika,Nišvil,Goran Bregović,nagrada,šaban bajramović,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.