Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Stenli Džordan kao Hendriks na „Nišvilu”

Emilija Miliev 20.7.2021. Komentari

Stenli Džordan, jedan od najaktuelnijih džez gitarista današnjice, 13. avgusta predstaviće na „Nišvilu” program „Stanley play Jim” i time odati počast i obeležiti 50 godina od smrti rok gitariste Džimija Hendriksa.

Foto: www.pexels.com

Ovaj nastup predstavlja Džordanovo viđenje kako bi Hendriks, da je živ, svirao danas. Predstaviće tribjut program i svojim radom nadovezaće se na Džimijevo nasleđe. Odsviraće nekoliko originalnih numera koje su nastale kroz tumačenje šta bi i kako bi sam Hendriks svirao, te će tako upotpuniti veče.

Stenli Džordan iza sebe ima četiri Gremi nominacije i milionske tiraže albuma, a od toga jedan debi album iz 1985. godine Magic Touch. Svirao je i snimao sa imenima kao što su Beni Karter, Dizi Gilespi, Majls Dejvis i Bili Kobham. Poslednjih par godina nastupao je i sa rokerima benda Dejv Metjuz i Moe. Pre nego što se okrenuo džezu, slušao je rok muziku i upravo ga je Hendriksova muzika usmerila na drugu stranu. Ono što mu je donelo svetsku slavu, kako i sam navodi, je taping tehnika koju je naučio upravo gledajući Hendriksa kako svira samo levom rukom.

zabava i muzika,muzika,Nišvil,Niš,Stenli Džordan,Džimi Hendriks,gitarista,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.