Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Pomeren nastup Stoun Rajdersa

Ana Stojanović 14.7.2021. Komentari

Dogovor od prošle godine da Stoun Rajders nastupi 15. avgusta na zatvaranju „Nišvila” je promenjen. Zbog obaveza prema Rolingstonsima zakazanim za 14. avgust basista Daril Džouns sa svojim triom nastupiće 12. avgusta na samom otvaranju.  

Foto: Heather Warwick

Stoun Rajders se sastoji od basiste Daril Džounsa, gitariste i kompozitora Žan-Pol Burelia i bubnjara grupe Living Kolor (Vil Kalhuna). Basista Daril Džouns je još u tinejdžerskim danima postao značajni član čikaške bluz i džez scene. Bio je član Majls Dejvisovog sastava, sa kojim je debitovao na albumima Decoy i You’re Under Arrest. Nakon što se proslavio kao jedan od Majlsovih musketara, bio je angažovan u prvim Stingovim solo albumima. Išao je na turneje sa mnoštvo rok i džez muzičara, jedna od njih je i Madona. Zamenio je bivšeg basistu Rolingstonsa, Bila Vajmana 1993. godine kada je napustio grupu.  

216992045 1233057760466787 1758622981602292357 n

Foto: Heather Warwick

Osnivač i lider grupe Stoun Rajdersa je Žan-Pol Bureli koji je jedan od najkreativnijih gitarista savremene muzike. Njegov muzički izraz objedinjuje tradiciju Haitija odakle vuče poreklo. Nakon studiranja kod čuvenog saksofoniste Bunki Grina, prelazi u Njujork gde je odmah dobio priliku da radi sa značajnim imenima. Pored njegovog projekta Stoun Rajders, deo je projekta i Bum Bop u kojem su bili i pevač Abdurimejn Diop i džez legenda Arhi Šep. Treći član je Vil Kalhun, bubnjar grupe Living Kolor koja ima četiri Gremi i tri MTV nagrade.

Nastup Stoun Rajdersa na Nišvilu je jedini njihov nastup u Evropi. Njihov novi album izlazi ove godine, a Daril se prvi put pojavljuje kao pevač

zabava i muzika,muzika,Stone Raiders,Darryl Jones,Nišvil,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.