Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Dragoslav Tanasković Trnda: Rokenrol je način života

Milica Stojanović 26.6.2021. Komentari

Drugo veče muzičkog festivala „Nisomnia” održano je 25. juna na Platou niške Tvrđave. Publika je imala priliku da uživo oseti energiju bendova „Istok iza”, „Električni orgazam” i „E-play”.

Foto: Jelena Todorović

Drugo veče Festivala svojim nastupom zvanično je otvorio bend Istok iza. Tom prilikom, frontmen benda Dragoslav Tanasković Trnda govorio je za Studentski dnevni list o festivalima i rokenrolu.

S obzirom na to da proteklih godinu dana nije bilo koncerata zbog nepovoljne epidemiološke situacije, kakav je osećaj ponovo biti na sceni?

Dragoslav Tanasković Trnda: Osećaj je fenomenalan. Nisomnia je kao prozor slobode sada, a to je festival koji traje godinama. Ovaj nastup je od velikog značaja i meni i mom bendu, dok bolji sastav nismo mogli da dobijemo. Čast nam je što sviramo pored Električnog orgazma i E-play-a.

Po Vašem mišljenju, koliko su festivali bitni kako bi se sačuvala rok muzika?

Dragoslav Tanasković Trnda: Festivali su od velikog značaja, jer bez njih ljudi ne bi ni znali da ima gomila drugih sa kojima dele isti muzički ukus.

Kakvo je Vaše mišljenje o novim domaćim bendovima i njihovoj muzici?

Dragoslav Tanasković Trnda: Stalno javljanje novih bendova je jako bitna stvar i mi njih i pratimo najviše. Bendovi koji dugo postoje su tu da mlađim pruže podršku kada vide da nešto vredi.

intervju

Dragoslav Tanasković Trnda u razgovoru za SDL; Foto: Jelena Todorović

Kako su izgledali vaši počeci?

Dragoslav Tanasković Trnda: Dolazimo iz Kragujevca gde je bilo dosta bendova i rok sastava. Na početku karijere smo se zvali Debela Nensi i tada smo počinjali zajedno sa Osvajačima, kada smo svi slušali rok i metal. Kasnije smo prešli na novi talas.

Po Vašem mišljenu, sta je neophodno kako bi jedan bend opstao?

Dragoslav Tanasković Trnda: Pregršt je neophodnih stvari i nije ih lako pobrojati, niti staviti na papir. Jedina fora tu je da svaka od tih stvari traje ceo život. Rokenrol je zapravo način života. To je nešto što osetiš jako mlad i uzme te pod svoje ili ne.

Možemo li očekivati neki novi album u skorije vreme?

Dragoslav Tanasković Trnda: Da, radimo na novom albumu. Kada bude bio gotov, na njemu će se naći deset pesama. Biće u vezi sa devedesetim godinama i sa potpuno novim pogledima i pričama o životu.

muzika,zabava i muzika,nisomnia,Dragoslav Tanasković Trnda,Istok iza,eplay,Električni orgazam,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.