Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Ministarstvo kulture proglasilo „Nišvil” za najbolji muzički festival

Milica Stojanović 13.5.2021. Komentari

Ministarstvo kulture ocenilo je „Nišvil” kao najbolji muzički festival, na nedavno završenom konkursu, dodelivši mu 4,2 miliona dinara. Suma je trostruko viša nego prethodne godine. 

Foto: Nevena Ivanović

Direktor Nišvila Ivan Blagojević ističe da je novac koji je dodeljen Nišvil festivalu gotovo trostruko manji nego što je dodeljeno najboljim filmskim festivalima – Paliću i Kustendorfu ili najboljem pozorišnom festivalu Bitefu i dodaje da tehničko opremaje Nišvila košta trostuko više od pomenutih festivala. Kako kaže, najveći deo sredstava otišao je u Beograd, pa je vreme da u komisijama bude ili neko izvan glavnog grada ili da se razdvoje opredeljeni budžeti, kao i komisije. 

Nišvil je postao svojstveni festival sa 150 koncerata, 20 pozorišnih muzičkih predstava, 100 muzičkih filmova, street art likovnom kolonijom, književnim programom, Striporamom, Zelenim ateljeom, kao i brojnim izložbama i promocijama. U sklopu festivala održavaju se i Serbian showcase, kao i workshop na kojem najveće zvezde festivala besplatno edukuju studente muzičkih akademija, kao i brojne izložbe promocije i radionice na 20 različitih bina. Na Nišvilu radi i jedini džez muzej u Srbiji. 

zabava i muzika,Nišvil džez festival,Ministarstvo kulture,Ivan Blagoević,Muzički festival,dodela sredstava,Kustendorf,Bitef,palić,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.