Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Album koji ostavlja bez daha

Miloš Petrović 1.1.2018. Komentari

Ako ste ljubitelj pop muzike preporuka za uživanje u kvalitetnoj muzici je album Ed Sheeran-a ÷ (Divide) iz 2017. godine. Album je puno ljudi ostavio bez daha i doneo pesme koje su postali svetski hitovi.

www.edsheeran.com

Prva numera na albumu, Shape of You, je u prvom trenutku davala znake da će ovaj album ići u suprotnom smeru od onoga što smo navikli od njega da čujemo. Ta pesma je bila njegov dokaz koliki je virtuoz na loop pedali. Naredna pesma koju je objavio, Castle on the hill, je puna gitara, ima efektan refren i cela ova pesma nas on vraća u njegovo detinjstvo, mesto gde je odrastao, kao i predstavlja nam način na koji je rastao. Perfect je tipična ljubavna pesma iz zlatnog doba popa. On u toj pesme peva o ženi koju voli i koja je kao anđeo čak i kada nije sređena.

Na ovom albumu ćete se dosta sresti sa njegovom istorijom. U pesmi How would you feel (Paean) govori o dugo zataškavanim osećanjima, u Supermarket flowers peva o svojoj baki i deki i njihovoj ljubavi, a u What do I know priča o jednostavnijem pogledu na svet, gde zapravo ne treba juriti samo karijeru, već nam je za lep život dovoljno nekoliko instrumenata, ljubav, razumevanje i pozitivno gledanje na svet.

Britanski kantautor Ed Sheeran se pojavio na sceni pre četiri godine kao predgrupa svojoj dobroj prijateljici Taylor Swift, gde nije samo ostavio o sebi odličan utisak izvođača sa puno potencijala, već je tim nastupom promenio današnju svetsku pop scenu. Pisao je pesme za svetski poznate izvođače poput Justin-a Bieber-a i One Direction, ali i uticao na izvođače poput Shawn Mendes-a i Lukas-a Graham-a. Tokom pauze koju je pravio od 2014, kada je izašao njegov drugi studijski album X, do sredine 2017, obišao je skoro ceo svet, što možemo da vidimo kroz pesme poput Galway girl, Bibia Be Ye Ye

ed sheeran,divide,album,preporuka albuma,muzika,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.