Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Album o slobodi i samopoštovanju

Nataša Spasovski 11.2.2021. Komentari

„Fine Line” je drugi po redu studijski album engleskog pevača Harija Stajlsa. Objavljen je 2019. godine, a glavni fokus albuma jeste leto. 

Foto: www.wallpaperaccess.com

Prva numera ovog albuma je Golden, čiji tekst navodi na ples. Zatim, tu je pesma pod nazivom Watermelon Sugar, koja je začinjena letom. Adore You predstavlja priču o ostrvu Eroda, gde se kroz brz i melodičan singl govori o lepoti jedne devojke. Lights Up je zapravo melodija koja govori o slobodi i samopoštovanju, o prihvatanju sebe i svojih mana. Cherry na veoma emotivan način iskazuje Harijeva osećanja prema bivšoj devojci. Krivica, bespomoćnost i bol zbog raskida glavne su emocije numere Falling, a od instrumenata dominira klavir koji dočarava tužne i bolne emocije.

To Be So Lonely je melodija o usamljenosti u kojoj dominira instrument ukulele. She je singl o nepoznatoj devojci iz Harijeve mašte sa kojom kasnije otplovljava brodom. Treat People with Kindness širi pozitivnu energiju i šalje poruku kako uvek treba tretirati ljude sa ljubaznošću. Za sam kraj nam ostaje pesma Fine Line, po kojoj je ovaj album i dobio naziv. 

Album je nominovan za Gremi nagradu, dok ga je magazin Rolling Stone uvrstio u 500 najboljih albuma svih vremena. Skreće nam pažnju na to kako raskid može biti bolan i da nam nakon njega ostaje samo osećaj usamljenosti.  

Izvori: www.famoza.net, teenstar.rswww.mjuznews.com

zabava i muzika,Adore You,Fine Line,Harry Styles,Watermelon Sugar,Rolling Stone,preporuka albuma,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.