Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Album prave ljubavi

Nataša Spasovski 1.1.2021. Komentari

„Lover” je sedmi po redu studijski album američke pevačice Tejlor Svift. Objavljen je 2019. godine, a glavna tema je ljubav.

Foto: www.wallpaperaccess.com

Početak albuma označila je numera I Forgot That You Existed, koja poručuje da je bolje da neke trenutke ili ljude iz našeg života jednostavno zaboravimo. Nekada je bolje da ostavimo prošlost iza nas i nastavimo dalje. Odmah nakon nje sledi pesma Cruel Summer koju je napisala zajedno sa Džekom Antonof i koja nesumnjivo ostavlja bez daha. Lover je singl po kojoj je ovaj album dobio naziv. Ova ljubavna melodija vraća nam nadu da prava ljubav ipak postoji i objašnjava nam kako bi ona zapravo trebalo da izgleda.

The Man nam skreće pažnju ka seksističkim problemima koji nas okružuju. Pevačica se pita kako bi njen život izgledao da je muško, što nam je na jedan uzbudljiv način dočarala u samom spotu. The Archer se smatra za jednu najemotivniju baladu ovog albuma koja govori o anskioznosti i osecaju kako nekad nismo srećni osobom koju vidimo u ogledalu. Death By A Thousand Cuts govori o osećanjima Tejlorine bivše ljubavi. Zatim, Soon You Will Get Better je jedna od najtužnijih numera u kojoj je opisan strah od gubitka voljenih, objašnjava kako nije sve crno i kako nekad preuveličavamo naše probleme. Afterglow je pesma o svađi, ona zapravo šalje poruku kako ne bi bilo pametno reagovati u izlivima besa.  

Pevačica je dobila nagradu American Music Awards, zahvaljujući albumu Lover, koji je proglašen omiljenim u kategoriji pop-roka, kao i albumom godine. Međutim, ovaj album joj je doneo i mnoga priznanja poput izvođača godine i titulu za najboljeg muzičara u ovoj decenijii. Lover nam preporučuje da ostavimo prošlost i krenemo dalje. On govori o seksističkim problemima i strahu od gubitka voljenih. Ovo je album koji nam vraća veru da iskrena ljubav postoji.

Izvorisuperteen.rswww.famoza.netwww.mjuznews.com.

Taylor Swift,Lover,Cruel Summer,The Man,album godine,album,preporuka albuma,preporuka,zabava i muzika,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.