Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Album Ariane Grande kroz provokativan pristup

Smiljana Vasković 1.12.2020. Komentari

Na veliku radost svih ljubitelja, američka pop-pevačica i glumica, Ariana Grande, objavila je šesti po redu studijski album pod nazivom „Positions“. 

Foto:www.youtube.com/Ariana Grande

Nakon hit albuma Sweetener iz avgusta 2018. i Thank u, next iz februara 2019, praćenih istoimenim turnejama koje su 27-ogodišnjoj pop-zvezdi doneli brojne nagrade i priznanja, ona se nije odmarala. Naime, početkom ove godine u saradnji sa Lejdi Gagom, svetlost dana ugledao je singl Rain on me, koji je izveden na MTV dodeli nagrada za video i muziku u avgustu, a usledio je i singl Stuck with you u saradnji sa Džastinom Biberom.

Ove godine, tačnije 23. oktobra, Ariana je iznenadila svoju publiku singlom Positions na Jutjub kanalu, što je probudilo razne spekulacije o izlasku istoimenog albuma. Sumnje fanova Ariana je potrvrdina na Tviteru, 30. oktobra u ponoć, kada je objavila fotografiju omota albuma uz poruku: positions (the album) is out now, zajedno sa linkom ka muzičkim striming platformama. Novi album, kako kritičari kažu njen najeksplicitniji do sada, obožavaoci su dočekali raširenih ruku. Nakon oštrih kritika na račun pevačice zbog neobičnog, provokativnog pristupa, prilikom stvaranaja ovog albuma, nesumnjivo je da ova mešavima R&B-ja i popa iz 90-ih, Ariani donosi veliki profit. Četrnaest Arianinih autorskih pesama sa ovog albuma, svojim specifičnim naslovima i tekstovima, prikazuju publici do sada neviđenu, pomalo kontraverznu stranu pop-pevačice, ali njen lični pečat prisutan je u njenom upečatljivom glasu i njoj svojstvenim melodijam.

 ElCSRx3WAAI8QXL

Foto: twitter.com/ArianaGrande

Na ovom albumu, pored Arianinih muzičkih sposobnosti, možemo čuti i umetnike kao što su: Doja Cat (Doža Ket)The Weeknd (Vikend) Ty Dolla $ign (Tivaj Dola Sajn). Sada, nakon nešto više od mesec dana od izlaska albuma, milionski pregledi i komentari govore o uspehu koji je postignut. Singl Positions  ubedljivo je najslušaniji, a za njim slede i hit singlovi 34+35, Off the Table (feat.The Weeknd), Motive (feat. Doja Cat), Safety Net (feat. Ty Dolla $ign), Shut Up, POV, Nasty – koji podsećaju na muziku sa Arianinih pređašnjih albuma. Nešto manje zapaženi singlovi su: Just like magic, Obvious, Six Thirty, My Hair i West Side. Na samom kraju, provokativan i zavodljiv singl, Love Language, potpuno je podelio publiku. Da li je ovo Arianin najbolji album do sada? Ne, ali album živi i govori za sebe, svedočeći o novoj eri zrele, smouverene i kontroverzne Ariane Grande! 

Izvori: www.insider.com , www.bbc.com, www.cnn.com  

Ariana Grande,Positions,14 singlova,autorske pesme,novi album,najeksplicitniji album,Doja Cat,The Weeknd,Ty Dolla $ign,muzička kritika,muzika,zabava i muzika,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.