Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Album koji odiše emotivnom zrelošću

Nataša Spasovski 1.11.2020. Komentari

Treći studijski album engleske pevačice Adel nosi naziv „25”. Izdat je 2015. godine i čini ga 11 pesama, a naziv je dobio po broju godina koje je u tom trenutku pevačica imala.

Foto: www.favpng.com

Početak albuma obeležila je pesma Hello, koja govori o našim greškama i bolu koji smo možda naneli nekome. Pesma je za samo nedelju dana prodata u više od milion primeraka. Zatim, tu je numera Send My Love (To Your New Lover) koja je prilično veselog karaktera, a nakon nje I Miss You i When We Were Young, sa malo drugačijim tonom. U ovim numerama govori se o tome kako bi trebalo da se pomirimo sa činjenicom da nekog u našem životu više nema i da nam nakon njega ostaju samo sećanja i praznina.

Remedy je pesma koja odiše neverovatnom snagom i sigurnošću, a ljudima pruža mogućnost da budu nečija stena. Osim toga, Water Under The Bridge predstavlja pismo upućeno onima koji nam se sviđaju, ali ne znamo da li je to osećanje obostrano. Upućeno je ljudima koji su mnogo očekivali, ali nisu znali da li se ta očekivanja mogu ispuniti. Milion Years Ago je melodija o životima, snovima i dostignućima, dok za sam kraj albuma ostaje pesma Sweetest Devotion, koja skreće pažnju ka sreći koju posedujemo, bilo da je u pitanju neka osoba, mi sami, okolnosti ili mesto na kome se nalazimo.

Album 25 pevačici je doneo brojne nagrade, a među njima je i Gremi nagradu za album godine. Ovaj album odiše emotivnom zrelošću i usmerava nas ka našim vrlinama i manama, na ono što jesmo. Usmerava nas ka našim dostignućima i snovima, ali nas i uči kako da prihvatimo krivicu i poraz. Nakon njegovog objavljivanja i završene turneje, Adel se povukla sa muzičke scene i posvetila porodici.

Izvori:  ziher.hrmnsblog. weebly.com 

Adele,Album 25,Hello,When We Were Young,povlačenje sa scene,zabava i muzika,album,preporuka albuma,preporuka,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.