Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Goblini i dalje vrište „Punk's Not Dead!”

Natalija Savić 15.10.2020. Komentari

Goblini, pank bend iz Šapca, nastao 1992. godine kroz svoj dugogodišnji opus nije odustao od ideje panka. Zvuk na njihovom poslednjem albumu to potvrđuje! 

Foto: hardwiredmagazine.com

Ako volite malo tvrđi zvuk, pravi izbor je album Jednina, koji se pojavio u decembru 2019. godine. Goblini su time dokazali da su ostali dosledni svojoj ideji koja je bila tu od samog početka. Ukupno je objavljeno deset  pesama, a neke od njih su MesoHvala vam, Ti si taj i druge. Numera poput Zapad - severozapad budi jake emocije koje nas rasvešćuju i vraćaju u realnost zemlje u kojoj živimo. Slušajući ovaj album, negde pred zoru stići će Vas Vaše ispreturane misli i pronaći ćete svoje mirno more.

Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović. U karijeri su odsvirali više od 350 koncerata i tokom devedesetih bili jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Poslednji koncert pre nego što su prekinuli rad su odsvirali 7. juna 2001. u Zagrebu. Posle skoro decenije pauze, Goblini su obnovili rad krajem proleća 2010.godine. Postavu su činili osnivači, kao i Saša Šetka (gitara) i Milan Arnautović (bubnjevi). Decu iz komšiluka je, u magnovenju, vozom, daleki vodio put ka odbrani zla. Spletom  okolnosti, 7 loših godina u binarnom svetu, bili su jedan na jedan sa DR Hofmanom, tada se LSD vratio kući. Bila ih je gomila, imali su svoj savršen svet, nisu trebali nikome, bili su pod ledom, imali svoje privatne ratove, a ona je samo mislila da zna sve o tome. Kroz poslednje šesto izdanje albuma Jednina grupa prezentuje svoje najzrelije i najogoljenije izdanje.

Izvorigoblini.commetropolismusic.rsoradio.rs 

goblini,Album Jednina,pank,Mirno more,Zapad severozapad,preporuka albuma,zabava i muzika,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.