Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Ana Stanić: Preveliki sam individualac da bih bila deo benda

Nevena Ivanović 25.1.2020. Komentari

Pop pevačica Ana Stanić održala je koncert 24. januara u Domu Vojske. Tom prilikom nastupio je i orkestar Impresija, kao i dečji hor Čarolija iz Niša.

Foto: Nevena Ivanović

Pop simfonija Za 20, 30 godina prvi je Anin solistički koncert u rodnom Nišu. Publika je imala priliku da čuje neke od njenih najpoznatijih numera, kao što su: Molila sam anđele, Nostalgija, Neka gori sve, Više nisi moj i druge. Nakon nastupa, Ana Stanić govorila je za Studentski dnevni list o utiscima nakon koncerta, kao i o samoj pripremi za nastup.

Kakvi su Vaši utisci nakon prvog solističkog koncerta u rodnom gradu?

Ana: Još uvek sumiram utiske. Publika je bila predivna, kao i celokupna atmosfera u sali. Orkestar Impresija i ja prvi put nastupamo zajedno, dok je ostatak ekipe uhodan. Oduševljena sam time kako je sve uklopljeno sa horom Čarolija i njihovom solistkinjom Sanjom Kostić. Sve u svemu, bilo je sjajno.

Pojedine pesme posvetili ste dragim osobama. Ko Vam daje podršku i uvek je uz Vas?

Ana: Moji najbliži, s tim što večeras suprug i dete nisu prisustvovali. Na ovom koncertu bilo je puno familije iz Niša. Nemamo priliku da se toliko često viđamo, a ovo je bio jedan prelep povod da se sretnemo. Takođe, moja saradnica i ljudi iz benda su uvek tu uz mene.

DSC 0038 2

Koncert Ane Stanić u Domu Vojske; Foto: Nevena Ivanović

Kako su tekle same pripreme za nastup u Domu Vojske?

Ana: Bilo je stresno, kao i uvek kada je reč o pripremama. Uvek se dešavaju razni problemi, ali na to sam navikla. Imala sam mali razmak između novosadskog i niškog koncerta, ali sam veliki optimista i na kraju se sve složi i dogodi se jedan divan koncert.

Bez čega nijedan Vaš koncert ne može da prođe?

Ana: To bi bile numere: Grad, Molila sam anđele, Točkovi, kao i 20, 30 godina

Koliko je teško biti solo izvođač?

Ana: Ja nekako najbolje funkcionišem kao solo izvođač. Imam svoje saradnike, ali je lakše kada sve kreće od mene i više sam solo igrač nego timski igrač. Ne u negativnom smislu, već sam preveliki individualac da bih bila deo benda. To sam na vreme shvatila i krenula solo.

DSC 0130

Ana Stanić tokom razgovora za SDL; Foto: Sanja Jovanović

Kada se osvrnemo na 2019. godinu, šta nam možete reći? Koliko ste zadovoljni?

Ana: Izbacila sam maksi-singl Izgubljeno proleće sa tri nove pesme, tri balade. Pesma Bolesni zaista se divno izvrtela na radio-stanicama u zemlji, ali i šire. Što se tiče poslovnog dela, 24. oktobra izvela sam pop simfoniju u centru za kulturu Vlada Divljan, tako da sam vrlo zadovoljna prošlom godinom.

Koji su Vaši dalji planovi? Gde Vas možemo slušati?

Ana: Nastavićemo sa ovom turnejom na leto. Takođe, imam isplanirane nastupe sa Ivanom Peters. Naš novi projekat se zove U dnevnoj sobi. Radiću i na snimanju novog spota i singla.

ana stanić,solistički koncert,Pop simfonija Za 20, 30 godina,orkestar impresija,Hor Čarolija Niš,Dom vojske,zabava i muzika,muzika,Niš,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.