Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Album kojim se vozite rolerkosterom emocija

Emilija Kostić 20.10.2019. Komentari

Siamese Dream je drugi po redu album američkog alternativnog rok benda The Smashing Pumpkins. Izdat je 27. jula 1993. godine i odlikuje ga relativno visoka produkcijska vrednost i ukrašen arnažman, za razliku od drugih alternativnih rok albuma ranih 90-ih godina. 

Muzički album Siamese Dream / Foto: nme.com

Može se reći da ovaj album prati neku vrstu emocionalnog putovanja. Započinje vrlo sarkastično, mračno i uzburkano, preliva u kajanje i depresiju, a završava se nežno i romantično. Sačinjen je od trinaest pesama, a među najpopularnijim su Cherub Rock, Disarm, Today i Mayonase. Lepota je u tome što Siamese Dream zvuči kao da bi mogao biti objavljen danas i u potpunosti se uklopiti, što predstavlja pravi dokaz koliko je on vanvremenski. Naći ćete sebe kako sedite, slušate ili uživate bez razmišljanja. Jedan je od onih koji vam se nesvesno uvuče pod kožu i priraste za srce, ma koliko vremena prošlo od kada ste ga poslednji put čuli. Čak i ako niste ljubitelji roka, pronaći ćete pesmu koju ćete voleti, zbog raznovrsnosti žanrova, manira i emocija koje ovaj album poseduje.

GettyImages 185098842 1518634845 640x428

The Smashing Pumpkins, Foto: stereogum.com

The Smashing Pumpkins je američki alternativni rok bend nastao 1988. godine u Čikagu. Postava benda je prolazila kroz dosta promena, ali najveći deo vremena bila je sačinjena od vokala i gitariste Bilija Korgana, zatim gitariste Džejmsa Iha i bas gitaristkinje D’arsi Reck, kao i bubnjara i perkusioniste Džimija Čejmberlina. Bend poseduje raznovrsne elemente muzičkih žanrova kao što su gotik rok, hevi metal, drim pop, psihodelični rok i drugo. Upravo su albumom Siamese Dream dospeli u muzički mejnstrim i postali jedan od komercijalno najuspešnijih i kritički najhvaljenijih bendova 90-ih godina.  

preporuka albuma,the smashing pumpkins,siamese dream,alternativni rok,muzika,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.