Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Bob Geldof, Marčelo i Vlatko Stefanovski za kraj Nišvila

Tamara Radovanović 12.8.2019. Komentari

Zatvaranje Nišvil džez festivala 11. avgusta obeležili su nastupi irskog muzičara i humanitarca Boba Geldofa i makedonskog muzičara Vlatka Stefanovskog. Na Hip-hop bini nastupio je pisac i reper Marko Šelić Marčelo. 

Foto: Jovana Živanović

Bob Geldof, koji je ovom prilikom prvi put nastupio u Nišu, poznat je po tome što je bio jedan od organizatora čuvenog koncerta Live Aid, na kojem je sakupljeno preko 60 miliona dolara za pomoć gladnima u Etiopiji. Prihod od pesme Do they Know it`s Christmas Time namenio je ugroženoj deci iz Afrike. Radio je i kao novinar, a bio je i član benda Boomtown Rats, koji je poznat po numeri I don’t like Mondays. Od kraljice Elizabete Druge dobio je 1986. godine titulu viteza. Nakon Geldofa, na binu je izašao makedonski virtuoz na gitari, Vlatko Stefanovski, koji je nastupio sa svojim triom, uz zvuke etno-roka.

Inače, veče je otvorio bugarski Acoustic Version, a potom je nastupio muzičar Ratko Zjača sa bendom Nocturnal Four. Usledili su nastupi Pitera Erskina, Johanesa Veidenmulera i sastava Kenny Werner Quartet. Ljubitelji hip-hopa imali su priliku da slušaju Marčela, koji je najavio novi album pod nazivom Nojeva varka. Premijerno je pred niškom publikom izveo prvu strofu pesme Udahni sa tog albuma. Nišvil je završen uz di-džejeve, koji su do ranih jutarnjih sati zabavljali publiku na Midnight jazzdance bini.

Deo atmosfere donosimo vam u galeriji fotografija.

nisvil 4 jedan

nisvil 4 dva

nisvil 4 tri

nisvil 4 cetiri

nisvil 4 pet

nisvil 4 sest

nisvil 4 sedam

nisvil 4 osam

nisvil 4 devet

nisvil 4 deset

Autor fotografija: Jovana Živanović

muzika,zabava i muzika,Nišvil,marcelo,Vlatko Stefanovski,bob geldof,nastup,džez,tvrđava,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.