Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Zvuci džeza obojili grad

Nevena Ivanović 9.8.2019. Komentari

Nišvil džez festival su 9. avgusta obeležili nastupi sastava Marcin Parter Trio i Sun Dew, kao i energičan nastup Maline Moje i zvuci trube Kristijana Skata. Održana je i tribina povodom predstavljanja projekta JAIN − Jazz and Interculturalism.

Foto: Nevena Ivanović

Javna diskusija o ovom međunarodnom projektu koji povezuje mlade muzičare iz Srbije, Albanije i Italije održana je u toku dana, a neke od ideja JAIN-a su prepoznavanje razlika i sličnosti, razumevanje i otvaranje kroz mobilnost i radionice. U sklopu programa u planu je izvođenje tradicionalnih kompozicija iz svake zemlje u džez aranžmanu, kao dobar način da mladi ljudi upoznaju tradiciju komšijskih zemalja. Naredno okupljanje učesnika zakazano je za festival Jazz in Albania, koji traje od 3. do 12. oktobra.

U okviru druge festivalske večeri posetioci su imali priliku da čuju bluz gitaristkinju i pevačicu Malinu Moje, dok je na susednoj bini nastupio jedan od najpoznatijih džez muzičara mlađe generacije Kristijan Skat sa svojim sastavom. Unuk Boba Marlija, Džo Mersa, otkazao je nastup na Nišvilu, pa je kao zamena nastupio sastav Israel Vibration. Veče je obeležila i dodela priznanja za Džez teatar, a Centar za devojke je sa predstavom Ćerke osvojio glavnu nagradu. Veče je zatvorio bugarski bend Desy Live. Posetiocima su i druge festivalske večeri predstavljeni besplatni sadržaji, poput bine za decu, izložbe oldtajmera, poezije i drugo.

Deo atmosfere donosimo vam u galeriji fotografija.

nisvil 2 jedan

nisvil 2 dva

nisvil 2 tri

nisvil 2 cetiri

nisvil 2 pet

nisvil 2 sest

nisvil 2 sedam

nisvil 2 osam

nisvil 2 devet

nisvil 2 deset

nisvil 2 jedanaest

nisvil 2 dvanaest

nisvil 2 trinaest

nisvil 2 cetrnaest

nisvil 2 petnaest

nisvil 2 sesnaest

nisvil 2 sedamnaest

nisvil 2 osamnaest

nisvil 2 devetnaest

nisvil 2 dvadeset

nisvil 2 dvadeset i jedan

Autori fotografija: Nevena Ivanović i Jovana Živanović

 

JAIN PROJECT,NIŠVILEE 2019,tvrđava,zabava i muzika,muzika,džez,malina moje,kristijan skat,Niš,Grad,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.