Đule: Van Gogh nikada neće biti onaj stari

Nevena Ivanović 2019.
Komentari

Povodom promocije novog albuma i knjige More bez obala Zvonimira Đukića Đuleta, u Media&Reform centru održana je konferencija za novinare. Tom prilikom, frontmen grupe Van Gogh istakao je da bend ima misiju, koja podrazumeva susrete sa publikom u svim većim gradovima u Srbiji. 

Promocija novog albuma i knjige "More bez obala" / Foto: Aleksa Anđelić

Nakon konferencije, imali smo priliku da razgovaramo sa Zvonimirom Đukićem Đuletom. On je za Studentski dnevni list rekao da je pred bendom radno i burno leto, da su se izdvojila četiri singla sa novog albuma, kao i to da su članovi grupe ponosni na spot za pesmu Gotovo je sve

Kako ste zadovoljni reakcijom publike nakon promocije knjige More bez obala?

Đule: Mislim da su poruke koje se nalaze među koricama knjige na pravi način došle do publike. Ta čulna knjiga iznenadila je i obradovala kako našu stariju, tako i mlađu publiku. Zapravo, mislim da im je ona baš po volji.

Na koji način dolazi do stvaranja novog albuma?

Đule: Svakog dana se radi, postoji radno vreme. Krećemo rano ujutru, čim se probudimo. Narednih 12 sati, dok se malo ne umorimo, posvećeno je beleženju reči i nota. Hvatamo najbolje trenutke da to otrgnemo od zaborava i zabeležimo na albumu.

Šta razlikuje Vaš poslednji album od prethodnih?

Đule: Stariji smo za par godina, iskusniji, ali i emotivniji.

 

DSC 0056

Zvonimir Đukić Đule tokom razgovora za SDL; Foto: Aleksa Anđelić

Na konferenciji ste napomenuli da Van Gogh nije isti kao nekada. Kako to komentarišete?

Đule: Hvala Bogu, nije isto i nikada neće biti isto. Sve se promenilo. Van Gogh nikada neće biti onaj stari. Kada se pusti novi album, najposvećeniji fanovi odmah osete razliku. Volimo da kažemo da će svaki sledeći put biti novi, drugačiji. Vodiće se nekom novom inspiracijom i nekom drugačijom stilskom odrednicom.

Kako se pripremate za koncert i na koji način određujete redosled izvođenja pesama na koncertu?

Đule: Šta god ja kažem pred koncert, to uglavnom ne prođe. Na kraju svako napravi svoju listu i pored sebe ima drugačiji redosled pesama. Onda se zaista pokaže da je tako najbolje, jer senzibilitet i temperament publike nisu isti u svim mestima. Spisak napravimo u hodu, u skladu sa energijom koju emituje publika.

Koji su Vaši dalji planovi?

Đule: Ne postoji odmor za one koji žele da se dubokim snovima upišu na listu onih koji su učestvovali u obnovi. Dokle god su mladići ostrašćeni i žele da rade, od mene odmor neće dobiti. Biće putovanja, rada, pevanja i beleženja novih nota. Pred nama je ludo leto. Nastupamo na GitarijadiExit-u, Beer fest-u, u Sarajevu, Staroj Pazovi, Tuzli, na Zlatiboru i mnogim drugim mestima.

Kada ćete nastupati u Nišu?

Đule: Radujemo se susretu sa Nišlijama. Nastupićemo ovde kada se dogovorimo sa promoterom, kada vreme bude obećavalo vedro nebo bez kiše i kada sve bude ukazivalo na to da je vreme da se sretnemo.

Ključne reči: van gogh , zvonimir đukić đule , more bez obala , promocija knjige , novi album , muzika , zabava i muzika , intervju ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.