Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Ljubavi kroz popularne domaće pesme

Aleksa Anđelić 1.7.2019. Komentari

Svaka veza, svaka simpatija, svaka ljubav i svako zaljubljivanje, bilo srećno ili ne, ima neke svoje pesme. Uglavnom se vezuju za neke uspomene, putovanja, zabave, (ne)srećne trenutke… One čine da se tako nešto ne zaboravi, da se preboli, da podsete, da nasmeju, da rasplaču… To su numere na čije prve taktove pomislite na nju ili njega. Međutim, osim toga što svaka ljubav ima tu svoju posebnu, svaku od njih možemo da posmatramo kroz prizmu nekih od popularnih domaćih pesama.

Foto: www.weheartit.com

Da te volim (Aleksandra Kovač) – Sve veze imaju tu fazu Da te volim (malo je reći). Uglavnom na početku veze ili dok ona traje. Osoba je vaša prva misao ujutru i poslednja uveče, vaša potreba i vaš smisao. To je osoba koju mnogi žele, a ona ima vas i vi imate nju. To je osoba koja je uz vas i kad drugi nisu. Kaada je tama, ona je svetlo. To je osoba zbog koje biste sve uradili. Da te volim, malo je reći, ti si moj par pod zvezdama. I ja ništa ne bih znala o sreći, da te još nisam pronašla.

U tebe sam zaljubljen (Rođa Raičević) – Ono kada se zaljubite, pa želite da sa tom osobom provedete ceo život. Pre te osobe bili ste nesrećni i tužni, a kada se ona pojavila, kao da je unela svetlost u vaš život. Reći ću ti, neću kriti, u tebe sam zaljubljen. Čini mi se život ceo čekao sam na tebe. Preko moga pustog srca šibali su vetrovi, sve dok tebe sreo nisam živeo bez ljubavi.

Prava ljubav godine ne broji (Željko Samardžić) – Kad smo kod ljubavi, nikako ne možemo da ne izostavimo godine. Često su one tabu u našem društvu i neprihvatljivo je da neko bude u vezi sa dosta starijom ili mlađom osobom od sebe. Zar ne znaš da prava ljubav godine ne broji? Zar ne vidiš da mi tvoja mladost lepo stoji? Ne sudi po ambalaži, videćeš na kraju da i ove ruke moje milovati znaju.

couple todaypin

Foto: www.couple.todaypin.com

Sviđa mi se on (Ksenija Pajčin) – Kad se prekine stara ljubav, uvek se pojavi ona. Iako su ovi periodi teški, nekada druga strana i dalje oseća nešto. Ipak, mora da shvati da treba da nastavi dalje i da sada postoji neko drugi. Sviđa mi se on, tu više nema priče, više ništa nije kao pre. Sanjam oblake i svi na njega liče, ja stavarno ne znam šta mi je.

U meni su dve (Nataša Bekvalac) – Veliki broj veza dođe do faze U meni su dve, kada vas prevari, ali ga/je i dalje volite, a nemate zbog čega da ostanete. U isto vreme te mrzim i volim i prezirem, samoj sebi nanosim bol. I nemam snage da odem, ni razlog da ostanem, čijom greškom život si moj? Kunete, a ljubite. Želite da se oslobodite tih emocija i zaljubljenosti, a sa druge strane vidite da zbog svega toga gubite razum.

Živim da te volim (Saša Kovačević) – Neke ljubavi se nikad ne prebole, a tu se uvek javlja pitanje da li je tako i kod suprotne strane. I dok se nadate obnovi veze, bol ne jenjava, a tuga ne prestaje. Živim da te volim, ne prestaje da boli, ponovo me tuga pokida k’o brodolom. Kada ste mislili da ste zaboravili, često vas nešto podseti na vašu ljubav.

flicikr

Foto: www.flickr.com

Crno pa se ne vidi (Leontina) – Neke veze zapadnu u krizu i moraju da se okončaju. Vidite da vam ne ide, a volite i dalje. Zajedno ste, a znate da je to poslednji put, jer više ne postoji obostrana emocija. Poslednji put ti ja kosu diram i crnu haljinu noćas biram. Crna je najbolja, crna odgovara, hoću da budem ti lepa. Jer ako kažeš kraj kad ti dođe, ako se zaplačem i suza pođe, može da nastavi, haljinu pokvasi, crno pa se ne vidi.

Nikome ni reč (Dženan Lončarević) – Verovatno i jedan od najtežih vidova ljubavi je ona neostvarena, ona neuzvraćena. Kada previše želite, kada ste previše zaljubljeni i kada mnogo volite, a to nije obostrano. Nikome ni reč, kad potonem u bol, da voleo sam te, a nisam bio tvoj.

Kopriva (Al’ Dino) – Tu je i druga strane neuzvraćene ljubavi, kada vas vole, a vi još uvek patite za nekim drugim. I dok se borite da prebolite, vi povređujete svakog ko vam priđe i ko vas zavoli. Više se ne nadate ničemu. Vaš svet je srušen i nemate snage za nova zaljubljivanja. Da, to sam ja, prazna postelja, u kojoj nikog ne sanjam. Meni je mrak i kad je dan, ja sam ti, bolan, nesretan.

Naivna (Ena Popov) – Ono kad se zaljubiš, pa bi glumeo budalu i uradio sve samo da te ta osoba poljubi i pita da budete zajedno, iako znaš da možda i nije baš pravi izbor. Naivna, naivna, ja biću samo za tebe, ne skidaj mi zvezde s neba, nema za to potrebe. Naivna biću samo da mi usne poljubiš…

Rane (Anastasija Ražnatović)Nekim ljubavima dođe i kraj, a za njima ostanu Rane. Rane koje niko ne vidi, a koje se otvaraju kad ostaneš sam(a) u svoja četiri zida. Kad voliš i dalje, a pokušavaš da to izbaciš iz srca na silu, a i dalje želiš da te voli. Ova mala je k’o kamen, ona zna kako da padne. Zavoli pa ide dalje, jedna ljubav više-manje. Ona bi samo da je voliš…

Da znaš (Vesna Pisarović) – Neke veze moraju jednom da se prekinu, posebno ukoliko su tinejdžerske ljubavi u pitanju. Period nakon rastanka za većinu je jako bolan. Tada se trudite da manje izlazite, da izbegavate mesta koje ste voleli, zajedničke ili njegove/njene prijatelje. I dok pokušavate da shvatite razog vašeg raskida, vi se nadate da ćete njega/nju ponovo sresti, slučajno, negde na ulici, dok vapite za onim dodirima i poljupcima koji su u vama izazivali strast. Vi patite, ali i dalje volite. Mislite da bi osoba koja je bila vaše sve bila uz vas ukoliko bi znala za vaše psihičko i emotivno stanje. Da znaš, da znaš, kako pogled me tvoj još boli, da znaš kako srce te moje voli. Da znaš kako tužna sam bez tebe, da znaš uvijek bio bi tu. Život vam je srušen, zatvarate se u sebe i dok se polako, kroz suze, oslobađate bola, naiđe neka nova ljubav.

muzika,ljubav,pesme,veza,odnosi,zabava i muzika,raskid,numere,preporuka albuma,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.