Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Kristijan Skat nastupa na Nišvilu

Aca Cvetković 12.6.2019. Komentari

Američki džez izvođač, trubač, kompozitor i producent, Kristijan Skat, nastupiće 9. avgusta na Nišvil festivalu. On će tom prilikom predstaviti novi album, pod nazivom Ancestral Recall.

Foto: www.newsweek.com

Na naslovnoj kompoziciji novog albuma gostuje reper, pevač, pisac i glumac Saul Vilijams. Skat je do sada objavio 14 albuma, dva puta je dobio muzičku nagradu Edison Award i dva puta je bio nominovan za Grammy nagradu. Prepoznatljiv je po tehnici šaputanja. Rođen je 1983. godine u Nju Orlenasu. Džez muziku je počeo da uči kada je imao 13 godina, sa svojim ujakom, saksofonistom Donaldom Harisonom. Diplomirao je sa specijalizacijom za komponovanje filmske muzike na akademiji Berkli. Osim muzike za dokumentarne filmove, snimao je i reklame za poznate brendove, kao što su Tag HeuerGap i ESPN. Sarađivao je i sa kompanijom Adam’s Instruments, za koju je dizajnirao liniju instrumenata.

Karte za ovogodišnji Nišvil, koji će trajati od 2. do 11. avgusta, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a u Srbiji i inostranstvu, a mogu se naručiti i onlajn.

muzika,nisville,festival,džez,christian scott,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.