Prijava

Detaljna pretraga

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Tijana Dapčević: Koliko god ste introvertni, budite ekstrovertni

Aca Cvetković 31.5.2019. Komentari

Ovogodišnji Evergreen festival održan u Domu Vojske okupio je brojne muzičke izvođače. Nišlije su imale priliku da prisustvuju nastupima Željka Bebeka, Željka Samardžića, grupe Kerber i drugih. Među njima se našla i pop pevačica Tijana Dapčević, koja je pre početka koncerta govorila za Studentski dnevni list.

Foto: Anđela Stajić

Nedavno ste učestvovali na koncertu pod nazivom Deca su ukras sveta. Šta za Vas predstavlja rad sa mališanima?

Tijana: To je najlepše nešto što može da se desi jednom umetniku, pogotovo majci. Rad sa decom je u isto vreme i najteži ali i najslađi. Deca nikada ne znaju da slažu i kažu nešto što ne treba, ali im treba držati pažnju. Iz tog razloga najteže raditi sa njima, a najslađe jer su deca ukras sveta.

Skoro ste izjavili da današnja muzika ide u pogrešnom pravcu. Kako se to odražava na decu i kako bi ih trebalo vaspitati?

Tijana: Treba ih zaštiti tako što im nećete davati da gledaju televiziju, imati uvid u ono što se gleda na YouTube-u, jer su deca mahom non-stop na tabletima i telefonima. Moje dete ne sme više od pola sata da bude na uređajima u radnim danima, a sat vremena vikendima. Mislim da sve iz kuće dolazi. Ako dete vaspitavaš i truješ kvalitetnom muzikom, ono će oformiti muzički ukus i neće slušati đubre kad odraste.

61873754 458547231566170 2829777737416179712 n

Tijana Dapčević u razgovoru za Studentski dnevni list; Foto: Anđela Stajić

Ako se vratimo desetak godina unazad i prisetimo se pesama poput Zemlja mojih snova, Ona to zna i drugih, kakvu paralelu možemo napraviti između muzike koja se tad radila i one koja se radi sad?

Tijana: Ove pesme koje si pomenuo jesu pop pesme koje su u neku ruku šaljive, a u drugu ruku i mnogo edukativne. Te pesme i ta muzika traju već petnaest godina, a ovo đubre i ova muzika ne traju više od tri dana.

Bili ste podrška kampanji za podizanje svesti o mentalnom zdravlju. Kako nalazite izlaz iz problema i kako biste motivisali ljude u takvim situacijama?

Tijana: Uvek postoji izlaz i razlog da se izboriš sa problemom koji imaš. Razgovor sa stručnim licem ili sa nekim iz porodice – pričati, pričati i samo pričati, da to izađe iz vas. I koliko god ste introvertni, budite ekstrovertni. Slušajte kvalitetnu muziku, čitajte knjige, idite više u pozorište. Manite se rijalitija i onoga što se emituje po internetu i televiziji.

Šta bismo mogli da očekujemo od Vas ove godine?
Tijana: Knjigu sledeće godine. Odlučila sam da 2020. godina bude moja, jer je tad 20 godina kako sam na sceni. Biće i velika turneja po Srbiji, Makedoniji, Bosni, Crnoj gori.

evergreen festival,dom vojske niš,tijana dapčević,intervju,muzika,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.