Prijava

Detaljna pretraga

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Željko Samardžić: Osećanja treba preneti na one koji vas slušaju

Aca Cvetković 31.5.2019. Komentari

Na Evergreen festivalu održanom u Domu Vojske u Nišu, građani su imali priliku da prisustvuju nastupima brojnih pevača poput Željka Bebeka, Tijane Dapčević, grupe Kerber i drugih. Među izvođačima našao se i pop pevač Željko Samardžić, koji je pre nastupa govorio za Studentski dnevni list.

Foto: Anđela Stajić

Šta Vas je navelo da promenite imidž?

Željko: Iskreno to nije bila moja ideja. Ja sam jednom prilikom došao s mora, onako kao Robinzon Kruso jer se nisam brijao nekih dva-tri meseca. Onda je moj kum Neša Dizel rekao: E sad te vodim kod jednog čoveka da probamo nešto da fazoniramo. Otišao sam kod Karla i on me je faktički nacrtao, a meni se to dopalo. Mislim da je u mom poslu dobro praviti periodične promene i da je to skrenulo pažnju. Naravno da ima onih kojima se to ne dopada i negoduju da vratim stari imidž, ali meni se još uvek sviđa.

Vaša kćerka Minja je Vaš bek vokal. Iza sebe imate uspešnu karijeru, dok ona ne voli pojavljivanje u javnosti. Kako pravite balans između posla i porodičnog odnosa i da li biste želeli da Vaša deca budu deo medija i javne scene?

Željko: Moja Minja je imala jedan start i njoj se nakon određenog vremena sve to nije dopalo. Verovatno nije bila spremna za taj medijski haos. Kad je u pitanju dete popularnog roditelja, onda je već to u startu problem. Ja nju potpuno razumem i na usluzi sam joj. Ona ima svoj studio u Beogradu. Povremeno ulazi, pravi cover-e, snima čak i neke nove pesme. Da li će se baviti, putovati i družiti se kao ja po gradovima sa publikom, to ne znam, ali za sada to radi samo u mom prisustvu jer peva prateći vokal na svim mojim koncertima.

61480709 2060903657552568 940839146266558464 n

Željko Samardžić u razgovoru za Studentski dnevni list; Foto: Anđela Stajić

Da li to znači da bismo mogli da očekujemo da Minja napravi saradnju sa nekom muzičkom kućom?

Željko: Videćemo. Ja sam otvorio svoj YouTube kanal pre godinu dana, ona je takođe otvorila svoj i bavićemo se malo sami nekom produkcijom.

Sa kim biste od svojih kolega snimili duet?

Željko: Mogu i sada da najavim. Uskoro radim duet sa Žerom, sa Crvenom jabukom. Spremam se za koncertne aktivnosti ali mislim da mi za sada treba jedna dobra lokomotiva  pesma koja ima takvu moć da vas natera da dođete i čujete sve ostale.

Poznato je da ste se oprobali i u glumi. Mnogi pevači su imali uloge izvođača, a Vi pacijenta i vozača autobusa. Kako povezati ove poslove i kakav je osećaj dobiti ulogu koja nije iz pevačke sfere?

Željko: Otprilike slično kada glumci zapevaju. Tako je i pevačima drago kad im se pruži neka prilika za glumom. Ja mislim da imam talenat za to i da je dobro da svako ko se bavi pevanjem zna da glumi, jer pesma pored glasa nosi i ono vizuelno — morate i ta neka svoja osećanja preneti na one koji vas slušaju. Imao sam dosta iskustva sa glumom, čak sam se i zbog jednog spota pravdao svojoj ženi jer sam možda malo preterao u intimi sa jednom devojkom ali mislim da je suština u dobrim pesmama, jer su pesme te koje ostaju.

Šta je kruna Vaše karijere?

Željko: Kruna moje karijere su moji unuci. Doživeo sam da imam troje unuka. Za mene je najbitnije porodično ostvarenje.

 

muzika,intervju,evergreen festival,željko samardžić,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.