Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Ljubav i hemija — najbolji recept za srce

Jovan Živković 1.6.2019. Komentari

Amadeus bend jedan je od poslednjih negovatelja pop–rok muzike, koji odoleva zubu vremena i popularnijih muzičkih žanrova. Prošle godine ponovo su dospeli u centar pažnje albumom Budi svoja. Ipak, popularnost pesama sa albuma Ljubav i navike i dalje nije ugrožena.

Foto: youtube.com

Ljubav i navike je album iz 2009. godine sačinjen od 11 pesama izdatih u produkciji City records. Emocionalna nit svakog, pa i ovog albuma, jasno je naglašena. Tekstovi su surovi, iskreni, čak i teški. Za dušu. Za uho, nikako. Amadeus je uvek znao da rečima boji ljudska osećanja. Ovim albumom su lestvicu podigli na viši nivo. Pesme kao što su Overen ili Bez časti otpevane su notom seoskog galamdžije opijenog, kako ljubavlju, tako i alkoholom (o čemu pesma Overen posebno govori). Ako bismo birali glavnu pesmu albuma, izabrali bismo onu po kojoj je album i dobio ime. Da apsurd bude veći, ljubavni nihilizam, zaštitni znak ovog benda, desetkovan je baš u ovoj numeri — Ljubav i hemija, to smo draga ti i ja...

Vrhunac grupe nastupiće kroz dve godine, spektakularnim i nezaboravnim koncertom na Adi Ciganliji. Od te godine, pa celom ovom dekadom dominiraće rep i njegove varijacije, uz poneki trzaj folk izvođača. Nije svejedno isprato je svog dve godine starijeg brata po popularnosti, ali preostala dva albuma nisu napravila dovoljno veliki bum na sceni kao njihovi prethodnici. 

No za sve zaljubljenike ovih momaka, ali i ove vrste muzike — Amadeus je večan. Jer ljubav je samo hemija. Proširena kao epidemija.

preporuka albuma,muzika,amadeus bend,bend,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.