Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Senidah i Darko Rundek i na Sea dance festivalu

Aleksa Anđelić 12.5.2019. Komentari

Na ovogodišnjem Sea dance festivalu nastupiće brojne popularne ličnosti iz sveta muzike. Među izvođačima na festivalu biće Senidah i Darko Rundek sa svojim bendom Ekipa.

Senidah / Foto: www.youtube.com

Balkanska senzacija i vlasnica hita Slađana Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, potvrdila je svoj dolazak na festival. U karijeri dugoj deset godina postala je prepoznatljiva po svojoj autentičnoj pojavi i muzičkom izrazu koji predstavlja spoj različitih žanrova, poput hip–hopa i trepa. Nakon Slađane, usledili su i drugi hitovi kao što su Belo, Bez tebe, Crno srce, Stava.

Darko Rundek je jedan od najpopularnijih autora na ovim prostorima. Karijeru je započeo u kultnom bendu Haustor, a potom počeo da nastupa solo. Povodom 20 godina albuma Apokalipso, Rundek je 2017. oformio bend Ekipa, sa kojim je održao najveći samostalni koncert u karijeri pred 10000 posetilaca na Tašmajdanu. Vlasnik je hitova: Šal od svile, Apokalipso, Barbara, Sanjam, Crni dusi, Pješčane oluje, Tamni jorgovani i drugi. Njegov sastav čine: Silvio Bočić (bubnjevi), Roko Crnić (kontrabas), Miro Manojlović (vibrafon i udaraljke), Igor Pavlica (truba), Ana Kovačić (saksofonistkinja) i Isabel Catala (violina).

6cd7000b5fdc149d15c15e2b49b0ac68 L

Darko Rundek u Banovini; Foto: Natalija Pejčev

Šesti Sea dance festival biće održan od 20. avgusta do 1. septembra u Budvi. Najavljeno je i da će David Guetta predvoditi program ovogodišnjeg festivala, zajedno sa nemačkim di–džejem Robinom Schulzom.

Karta za festival se prodaje po ceni od 2990 dinara, VIP gold ulaznica 12000 dinara, a paket ulaznice i smeštaja košta 49 evra. Sve ulaznice dostupne su na sajtu festivala, kao i putem Gigs Tix–a.

senidah,Darko Rundek,sea dance,festival,muzika,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.