Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Tihomir Pop Asanović na Nišvilu

Aleksa Anđelić 1.4.2019. Komentari

Džez i rok muzičar Tihomir Pop Asanović nastupiće sa svojim bendom pod nazivom Tihomit Pop Asanović – Sabrina Hebiri i prijatelji na ovogodišnjem Nišvil džez festivalu. Oni će na svom koncertu imati i nekoliko specijalnih gostiju. Nišvil će ove godine trajati od 2. do 11. avgusta.

Foto: www.youtube.com

Tihomir Pop Asanović rođen je u Skoplju, gde je završio srednju muzičku školu. Deo detinjstva je proveo u Nišu. Jedan je od najistaknutijih džez, rok i pop instrumentalista, ali i kompozitora na ovim prostorima. Kao tinejdžer svirao je sa različitim grupama po evropskim klubovima i američkim vojnim bazama. Bend Generals osnovao je 1968. u Zagrebu, a uporedo je svirao u sastavima džez vibrafoniste Boška Petrovića. Zahvaljujući tim nastupima, magazin Jazz podijum svrstao ga je na listu pet najboljih orguljaša u Evropi. Bio je i član Time-a, ali i jedan od osnivača kultne džez-rok grupe Septembar. Nastupao je sa mnogim poznatim imenima sa ovih prostora, kao što su Toma Zdravković, Josipa Lisac, Smak, Yu grupa i drugi. Nedavno je objavio album Povratak prvoj ljubavi, kao dubli CD, ali i na vinilu (na hrvatskom i engleskom), ali i vinilna reizdanja dva prethodna albuma iz sedamdesetih Majko zemlji i Pop.

Karta za festival može se kupiti po ceni od 1750 dinara, dok je cena kompleta 2500 dinara. Ulaznice se prodaju na sajtu Tickets-a.

tihomir pop asanović,nišvil 2019,nisville jazz festival,Nišvil džez festival,sabrina hebiri,muzika,festival,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.