Sećanje na pop princezu

Aleksa Anđelić 2019.
Komentari

Od tragične smrti pop pevačice Ksenije Pajčin danas se navršava tačno devet godina. U znak sećanja na devojku koja je zračila osmehom i harizmom, prisećamo se njenih najpopularnijih pesama.

Foto: www.instagram.com/ksenija_pajcin

Solo karijeru Ksenija je započela 1997. godine, kada je za PGP RTS izdala album Too hot to handle. Jedna od pesama koja je devedesetih bila veliki hit je pesma Sviđa mi se on, za koju su mnogi rekli da je posvećena fubaleru Predragu Peđi Mijatoviću.

Sviđa mi se on, tu više nema priče.

Ništa više nije kao pre.

Sanjam oblake i svi na njega liče,

ja stvarno ne znam šta mi je.

Druga pesma koja se izdvojila sa istog albuma je Seksualnost. Veliki hit bila je i pesma Čuvam ti leđa, čiji je spot sniman u novootvorenoj podzemnoj beogradskoj železničkoj stanici.

Da, da, ja čuvam ti leđa,

i ne dam ti da potoneš.

Da, da , ja čuvam ti leđa,

ti zaslužuješ najbolje.

Originalnim spotom i pesmom Nova žena, Ksenija je donela potpuno nešto novo na tadašnjoj domaćoj muzičkoj sceni. Kada je 1998. objavljen njen singl Divan dan, Ksenijina popularnost je još više porasla. Tada je važila za jedno od najpopularnijih ličnosti u Jugoslaviji.

Šta još da poželim, kad sve tu je?

Sunce, ptice, razgrnuta zavesa.

Izvinite što možda malo kasnim,

noć je za malo pobedila.

Drugi album Extreme objavila je 2001. godine za City records. Najveći hit od svih pesama na albumu je Mene ne zanima to, obrada pesme That don’t impress me much Šanaje Tvejn.

Mene ne zanima to,

ne vredi ti sav trud, sve je gotovo.

Nisi ti loš, ja to dobro znam,

al’ meni treba nežnosti da preživim dan.

Pesme Xenia je tu i Korak po korak bile su veliki hitovi. Gotovo je, čiji je spot sniman u Torontu bila je veoma slušana. Ksenijina autorska pesma Ko još može, je takođe bila jako popularna.

Zaboravljaš dane i godine,

isto tako obećanja i poruke.

Eh, moj dragi, jesi meni jedni,

sad sve znam, pa nećeš biti poslednji.

famousfix com

Ksenija Pajčin; Foto: famousfix.com

Sa trećeg albuma Sigurna, objavljenog 2004. za City records, izdvojile su se pesme Magije, Najbolje za oboje, Neven, Slatko i gorko i duetska pesma Škorpija, koju je snimila sa Banetom Kovačevićem, članom nekadašnjeg rep sastava 187.

I slatko i gorko

s tobom probala sam ja,

a da sam te volela,

to ti nisam priznala.

Kada je 2006. objavila kompilaciju svojih hitova, pod nazivom Best of Xenia, sa tri nove pesme, dve su odmah postale veliki hitovi – Dečko mi je umoran i Nino. Na radijskom fetivalu Feras publici se 2007. predstavila sa pesmom Veštica, koja je odmah postala popularna kod mlađe publike.

U slobodnu ljubav

ja još verujem,

vezujem se teško,

teže odvezujem.

Za hit Pica, koji je objavila objavila je 2008. godine, dobila je nagradu Beogradski pobednik. iste godine usledila je duetska pesma Hajde, sestro, sa Indirom Radić, a godinu dana kasnije i singl Brka i duet Požuri sa MC Stojanom. Poslednju pesmu u karijeri snimala je 2009. godine, pod nazivom Farsa, za koju su mnogi rekli da je njena autobiografska. Njenu premijeru sa simfonijskim orkestrom nije dočekala.

Zavoli me sad, kada me gubiš,

kad sve je farsa postala.

Prazna se duša tišinom leči,

još tren, ja sam nestala.

Ksenija Pajčin rođena je u beogradu 3. decembra 1977. godine. Karijeru je započela kao igračica u grupi Beat street, a široj javnosti postaje poznata sredinom devedesetih kao članica dens grupe Duck. Samostalnu karijeru otpočela je 1997. godine. Objavila je tri solo albuma i jednu kompilaciju hitova. Nastupala je na manifestacijama i humanitarnim koncertima, a bila je i vlasnica plesne škole u Beogradu. Ubijena je 16. marta 2010. godine u svom stanu na Voždovcu. Važila je za jednu od najlepših i najatraktivnijih devojka na ovim prostorima.

 

Ključne reči: muzika , Ksenija Pajčin , Pop muzika , Pevačica , sećanje , In memoriam ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.