Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Oskarovski glas u ljubavnom vapaju

Marija Janković 2.3.2019. Komentari

Čovek kristalnih očiju i prijatnog glasa Sam Smith je 2017. godine objavio svoj drugi album pod nazivom The Thrill Of It All, koji je, kao i prvenac, prošao na velika vrata do srca svog auditorijuma. Priče njegovih pesama su uvek iste, skupine ljubavnih problema ulepšane mikrofonom, reflektorima i izvanrednim glasom.

Foto: www.thatgrapejuice.net

Njegove pesme su ekspresija problema romantike, usamljenih i ostavljenih duša i svega onog što šara ljubavni život jedne individue. On se oslanja na onu filmsku i neponovljivu ljubav, koja se desi slučajno, kao kad se na uglu sudariš sa nekim i ispustiš gomilu papira na pod, a onda dobiješ pomoć, a usput i iskru koja traje zauvek. Koliko god patetičan pogled na takve situacije bio, on je sve te probleme pretočio u reči i uspeo da se kroz ritam i pevljivost koja te lako ostavi bez daha uvuče publici pod kožu

Nakon više od tri godine od objavljivanja prvog albuma, dobitnik Oskara, Grammy, BRIT i mnogih drugih nagrada Sam Smith objavio je svoj drugi po redu studijski album The Thrill Of It All, koji je ujedno i jedan od najuspešnijih debija ove decenije. Na novom albumu je sarađivao sa svojim dugogodišnjim prijateljem i saradnikom, čuvenim producentom Jimmy Napesom. Na albumu su učestvovali i Timbaland, Malay, Jason Poo Bear Boyd i Stargate. Na pesmi No Peace je sarađivao i sa mladom umetnicom, koja nastupa pod umetničkim imenom YEBBA, dok je prvi singl Too Good At Goodbyes dostigao prvo mesto po slušanosti u Velikoj Britaniji. Album odiše očajnim ljubavnim situacijama, koje te teraju da se zapitaš, a onda vratiš u srž problema. Album je napravljen u dve verzije, onu standardnu sa deset pesama i drugu specijalnu sa četrnaest.

sam smith burning thatgrapejuice 

Sam Smith; Foto: www.vogue.com

Samodeklarisani feminista i homoseksualac se u javnosti pojavio 2014. godine i gotovo odmah stekao slavu na svetskom nivou, dok je pre nje bio deo mnogih lokalnih džez bendova. Tokom svoje petogodišnje karijere ovaj dvadesetsedmogodišnjak objavio je dva albuma podjednako uspešna In The Lonely Hour i The Thrill Of It All, a prvi put je publiku osvojio singlom Lay Me Down. Svoj prvi album opisao je kao svu neuzvraćenu ljubav, koju nije dobio do sada u svom životu. Svoje singlove piše uglavnom sam jer smatra da je dovoljno podoban da prikaže tu drugu stranu ljubavne povezanosti dve duše, gde sebe uvek stavlja u koš sa nevoljenima ili bez mogućnosti da nekoga zavole. 


Izvori: topfm.rspitchfork.com

Sam Smith,album,muzika,pop,preporuka albuma,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.