James Leg u Feedback-u

Nevena Ivanović 2019.
Komentari

John Wesley Myers, poznatiji kao James Leg, održaće koncert 5. februara u klubu Feedback. Kao predgrupa nastupiće lokalni sastav Süpersolid, dvočlani bend koji spaja naizgled nespojive muzičke pravce. Početak je od 21 časa. 

Osim redovnog repertoara, na set listi će se naći i nekoliko novih pesama Leg–a. Biće ih i u novom albumu. James već godinama važi za jednog od najintrigantnijih garage–rock predvodnika. Prvi od poznatijih bendova u kojima se pojavio je bio The Immortal Lee County Killers. Nakon raspada je formirao Black Diamond Heavies, 2004. godine, trio u kojem su, pored njega, bili još gitarista i bubnjar. U toj postavi snimili su dva studijska i jedan live album i postali jedna od najtraženijih američkih garažnih atrakcija do kraja prve decenije 21. veka svirajući širom SAD, Evrope i Australije. James je, osim u matičnom, bio i u bendu Cut In The Hill Gang. Njegov prvi solo album Solitary Pleasure prošao je zapaženo među poklonicima Black Diamond Heavies i ljubiteljima svih podžanrova garažnog rokenrola. Sa kolegama iz Alive Records–a 2012. godine snimio je album Painkillers, zatim 2015. objavio svoj drugi solo album pod nazivom Below The Belt i 2016. album Blood On The Keys.

Bend Süpersolid nastao je 2017. godine, a čine ga Filip Pešić (bubanj) i Dušan Nikolić (gitara i vokal). U muzici se prepoznaju uticaji garage–rock-a, funk–a, progressiv-a, bossa nove, a neretko i tvrđeg zvuka.

Karte za koncert mogu se nabaviti po ceni od 400 dinara, a na dan koncerta njihova cena će iznositi 500 dinara. Ulaznice se prodaju u Vintage shop–u i Galileo tours–u.

Ključne reči: JAMES LEG , koncert , feedback , muzika , džejms leg ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.