Đorđe Miljenović: Inspiracija je dokaz da je magija realna

Jelena Živadinović 2018.
Komentari

Sinoć je u prepunom klubu Feedback nastupio Đorđe Miljenović, publici poznat i kao Wikluh Sky. Nišlije su uživale u pesmama sa albuma Amovi i Sam pao, sam se ubio, ali i u numerama koje će se naći na novom albumu.

Foto: Emilija Mirčić

Ekipu koja je nastupila sa Đorđem (vokal) čine: Lav Bratuša (bubnjevi), Milan Mika Aćimović (klavijature, vokal i daire), Janko Mostarlić (gitara), Goran Lukić (bas gitara) i Đorđe Todorović (gitara). Pre koncerta razgovarali smo sa Đorđem o aktuelnim albumima, ali i daljim planovima u karijeri.

Kakva su očekivanja za večeras?

Đorđe: Očekivanja su najdebilnija stvar na svetu. Nemam očekivanja.

Zašto biste albume Amovi i Sam pao, sam se ubio izdvojili od svega što ste do sada radili?

Đorđe: Zato što su bolji od svega što sam radio do sad.

DSC 0063 kroz tekst

Foto: Emilija Mirčić

Imate i zanimljive goste na albumu, poput Sergeja Trifunovića, Ane Stanić. Kako je izgledala saradnja sa njima?

Đorđe: To su mi lični prijatelji. Osim što se družimo i što se volimo, kao neka porodica idiota koja se bavi umetnošću, jako dobro poznajemo senzibilitete jedni drugima. I tako smo se uklopili. Bilo je još nekih pesama koje nisu ušle na ovaj album, sa još nekim zanimljivijim gostima, ali o tom potom. Saradnja je bila efikasna, dobili smo šta smo hteli, super smo se proveli i to je najvažnije.

Sa kojim muzičarem biste voleli da sarađujete?

Đorđe: Sa svim ovim muzičarima sa kojima sarađujem trenutno.

Gde pronalazite inspiraciju?

Đorđe: Za mene je inspiracija neki fenomen na koji ne utiču vizualni stimulansi i informacije sa strane koje primamo svakodnevno, to je nešto na empirijskom nivou. Inspiracija je dokaz da je magija realna. I to je nešto što kanališe čovekovu sposobnost da ovlada nekom veštinom i kreira nešto. Ali original ne postoji. Sve je već urađeno, sve je već napisano, svaka pesma.

DSC 0085 kroz tekst

Foto: Emilija Mirčić

Kada publika može da očekuje treći album?

Đorđe: To bukvalno može biti od iduće nedelje do iduće godine. Uopšte ne znam to, jer ne pravi se ništa planski. Pogotovo u vremenu gde svi umišljaju da je vreme albuma prošlo i da su mnogo važni singlovi i da se izbacuje sezonski. Ja izbacim dva albuma, i šta ćemo sad?

Gde će publika moći da Vas čuje u narednom periodu?

Đorđe: Pa pretpostavljam da će moći tamo gde će i hteti, a to je na internetu. Pošto se mnogi prave da ne postojimo, ovo nam je druga ili treća svirka van Beograda. A u poslednjih godinu i po dana imali smo ih u Beogradu više nego što je pristojno.

Ključne reči: koncert , intervju , feedback , muzika , đorđe miljenović ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.