Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Koncert Galije u hali Čair

Aleksa Anđelić 20.10.2018. Komentari

Bend Galija nastupiće 16. novembra u hali Čair. Početak koncerta zakazan je za 20:30 h.

Foto: www.facebook.com/grupa.galija

Pored starih hitova, kao što su Još uvek sanjam, Burna pijana noć, Digni ruku i Dodirni me, niška publika moći će da premijerno uživa i u nekoliko numera sa novog albuma U raju iznad oblaka. Sve pesme Galija će izvoditi uživo.

Grupa Galija osnovana je 1976. godine u Nišu, u kafani Galija. Osnivač i vođa sastava je Nenad Milosavljević. Prvi značajni uspeh grupa je postigla na Zaječarskoj gitarijadi 1978. godine. Prvi album pod nazivom Prva plovidba, objavili su 1979. godine, sa kojeg su se izdvojile pesme Gospi, Avanturista i Decimen. Godinu dana kasnije objavljuju i album Druga plovidba. Narednih godina usledili su i Ipak verujem u sebe, Bez naglih skokova, Digni ruku, Daleko je sunce, Korak do slobode i drugi. Nastupali su na mnogim festivalima i humanitarnim koncertima, u Srbiji i regionu. Postavka benda se menjala tokom godina, a današnji sastav čine: Nenad Neša Milosavljević (vokal, akustična gitara, usna harmonika i harmonika), Nemanja Ilić (klavijature), Dragutin Jakovljević (elktronska gitara), Boban Pavlović (bubnjevi) i Predrag Milosavljević (vokal).

Ulaznica za koncert mogu se nabaviti po ceni od 900 dinara, dok je karta za dvoje 1500 dinara. Od 1. novembra pojedinačna karta će biti 1200 dinara, a karta za dvoje 1800 dinara. Ulaznice se mogu kupiti u Energy music shop-u, Vintage shop-u, CD Sound-u i pivnicama Ministarstvo i Nemir. Karte se, takođe, mogu nabaviti i preko prodajne mreže Eventim.

grupa,grupa galija,galija,čair,hala cair,koncert,muzika,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.