Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Krenite na putovanje sa Frajlama

Aleksa Anđelić 1.11.2018. Komentari

Ljubitelji džeza i popa sigurno već znaju za ovaj album, ali verovatno i mnogi drugi. The Frajle su prvim autorskim izdanjem Naš prvi album sa putovanja pokrenule nešto novo na domaćoj muzičkoj sceni i odmah našle mesto na muzičkim listama svih onih koji vole nešto drugačije i nesvakidašnje.

Foto: www.kupindo.com

Naš prvi album sa putovanja The Frajle su objavile 2012. godine za PGP RTS i hrvatski Aquarius records, na kom se nalazi 12 pesama. Prvenac četiri Novosađanke postao je poznat po pesmi Ich liebe dich, čiji je spot kratkometražni ljubavni film koji sadrži elemente kabarea. Ovakva forma spota ocenjena je kao nesvakidašnje i drugačije na regionalnoj muzičkoj sceni.

Drugi singl koji je najavio album bila je pesma Štiklice, a pesma Fina koja je odmah postala hit na radio-stanicama nagovestila je veliki uspeh albuma. Zvanični muzički video za pesmu Fina uvršten je na MTV Top listu, gde je zauzeo prvo mesto. Takođe, spot za numeru Pare vole me uvršten je na sam vrh MTV Top liste, pa je zajedno sa spotom Fina osvojio 2014. godine MTV Play Awards.

insta the frajle

The Frajle – Nataša, Marija, Nevena i Jelena; Foto: www.instragram.com/thefrajle

Pored ovih numera, album ubraja i pesme Šunjam se, Ljubav, Iz dana u dan, Veštičja pesma (Ljubavni napitak), Modri od ljubavi i Žena na sve spremna. Kao bonus našla se midnight verzija pesme Modri od ljubavi i remiks za pesmu Štiklice.

Grupa The Frajle osnovana je 2009. godine u Novom Sadu. Bend čine Marija Mirković, Nataša Mihajlović i sestre Jelena i Nevena Buča. Njihova upečatljiva kostimografija je ono što ih pored mešanja različitih muzičkih žanrova razlikuje od ostatka scene. Objavile su četiri albuma i jednu kompilaciju hitova. Nastupale su u celom regionu, Evropi i Americi. Osvojile su mnogo muzičkih nagrada, ali i imale brojne humanitarne koncerte.

the frajle,naš prvi album sa putovanja,preporuka albuma,muzika,album,grupa,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.