Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Nega kože lica tokom jesenjih dana

Emilija Miliev 6.9.2021. Komentari

Dolaskom jeseni menjaju se neke navike koje smo stekli protekla tri meseca. Vreme tokom jeseni zna da varira; od pretoplog jesenjeg dana do kišnog dana propraćenog hladnim vetrom. Koža lica tokom hladnijih dana prva je koja ostaje nezaštićena i samim tim najviše treba povesti računa o njoj, jer može doći do njenog isušivanja, perutanja i pucanja na osetljivim delovima. Zato je važno da se nega kože lica prilagodi vremenskim prilikama.

Foto: pixabay.com

Kao i u letnjim mesecima, tako i tokom ostatka godine, piling je najvažniji korak u čišćenju lica. Piling možete kupiti, a možete napraviti svoj kućni piling za redovno negovanje kože koja je potrebna svakodnevno. Uklanja mrtve ćelije kože koje su se nagomilale tokom leta i pomaže koži da se lepo obnovi tokom izlaganja UV zracima. Takođe će očistiti pore, koje su bile zapušene i proširene usled vrućine. Naravno, sa pilingom nikada ne treba preterivati, dva puta nedeljno je sasvim dovoljno. Sredstvo za čišćenje lica treba biti na bazi mleka ili kokosa i za nijansu nežnijeg sastava od letnje kozmetike. Umesto sredstva za čišćenje možete koristiti penu za negu lica koju možete naći u bilo kojoj drogeriji. Poželjno je da i ona bude na bazi mleka i meda, jer mleko u kombinaciji sa medom jako dobro neguje i čuva kožu od isušivanja.

Serum je takođe poželjan korak jer predstavlja bazu pre kreme. Neophodno je da vaš serum pre kreme pruži dodatnu hidrataciju koži. U kombinaciji sa serumom možete koristiti i tonik za dodatno čišćenje kože. Pokupiće višak sa kože, a ipak će ostati dovoljno za negu kože posle pene za čišćenje lica. Poželjno je da se nanosi u manjim količinama, na tupfer i kružnim pokretima. Tako će koža upiti dovoljnu količinu. Kod izbora kreme treba obratiti pažnju. Krema mora biti malo masnija da bi pre svega štitila kožu od njenog pucanja, isušivanja i perutanja. Leti je vlažnost vazduha veća i samim tim se brže znojimo, pa će samim tim kreme za jesenje dane biti malo zahtevnije u odnosu na hidratantne i laganije kreme. Kremu treba birati pre svega na bazi ulja koja će u isto vreme hidrirati kožu i hraniti je, a isto tako čuvati od spoljašnjih faktora. 

mathilde mv2Tr1U4ptQ unsplashFoto: www.unsplash.com 

Svakako, veoma važan korak jeste da se koža dovoljno hrani i hidrira. Dovoljno konzumiranje voća sa vitaminom C i vode pomoći će pri hidrataciji koja je neophodna u svakom trenutku. Neopohodni su i vitamini A, C i E, jer predstavljaju fenomenalne izvore oksidanata i pomažu da se sve nečištoće i nepravilnosti na koži očiste.

Izvori: mogujatosama.rssitoireseto.com

moda i stil,nega,koža,jesen,vitamini,serum,tonik,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.