Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Lagana šminka za tople letnje dane

Emilija Miliev 6.7.2021. Komentari

Dolaskom toplijih dana, dolazi i vreme kada se konačno obnavlja kutak za šminkanje i osvežava novijim prozivodima. A sve što nam je potrebno od letnje šminke, zapravo, može stati u torbicu. Zato letnja šminka treba da bude malo drugačija, svedenija, jednostavnija i svežija od one kakvu inače koristimo.      

Foto: beautybuy88.webnode.es

Koliko god nam sunčani dani bili ugodni, lepi i pozitivno uticali na nas, kada je u pitanju šminka nije baš sve tako jednostavno kako se čini. Konturisanje, slojevita šminka, mat tehnika šminkanja i jake boje senki ostaju po strani i čuvaju se za neke hladnije dane. Prirodniji izgled je, inače, postao jako popularan, a pogotovo tokom leta, kada treba istaknuti pogled, osmeh i svežinu lica. Šminka koju nosimo svakog dana, bilo da je to za posao ili neki dnevni izlazak, mora biti lagana i bez preterivanjaDosta toga se menja u šminkanju tokom leta, od senki za oči do pudera. Često se dešava da se teški puderi počnu topiti na suncu, a to izgleda jako neprivlačno. Zato je preporučijivo koristiti pudere koji imaju laganiju teksturu, a samim tim i slabiju pokrivnu moć. 

Nekad je dovoljno i naneti samo malo korektora, koji će prekriti nepravilnosti na koži, te ćete za trenutak izgledati lepše i svežije. Kao zamenu za puder, pored korektora, možete koristiti i toniranu BB kremu. Ona osim što je laganija od bilo kojeg pudera, ona ima i blagu pokrivnu moć, kojom će izjednačiti nepravilnosti na koži i uspešno prekriti sitna crvenila kožeTonirane kreme su savršene za letnje dane. Kao završnicu za puder, korektor ili BB kremu, možete u manjoj količini naneti kameni ili transparentni puder, ali samo na one delove koji su vam kritični. Bronzer je nešto što će vam dati, osunčani izgled lica, ali izbegavajte jake konture, jer leto to ne zahteva. Leto želi nešto ležernije.

photo 1522335789203 aabd1fc54bc9

                 Foto: unsplash.com 

Kada je senka za oči u pitanju, nežno narandžasti tonovi i oni u boji breskve, izgledaće podjednako lepo kako na svetlijem tako i na tamnijem tenu. Međutim, bitna je umerenost, jer tokom leta, što je senka nežnija, to je i privlačnija. Za razliku od nežnijih senki, sjaj ili ruž za usne može biti malo upadljiviji. Ukoliko niste ljubitelji ruža ili sjaja za usne, balzam u boji je, takođe, odlično rešenje. Balzam hidirira usne, lagane je teksture i štiti od UV zraka. Možete balzam naneti i na obraze u zamenu za rumenilo i na kapcima. Letnju šminku možete završiti kvalitetnom maskarom, a poželjnije bi bilo da ona bude vodootporna. Tako ćete biti sigurni da se neće preslikati, niti razmazati na kapke. Za kraj uskočite u svoju najudobniju odeću i najležerniju odeću, stavite letnji, voćkasti parfem i krenite na posao ili u neki večerni izlazak.

Izvori: www.zenskimagazin.com, www.make-up.rs, www.mojzenskimagazin.rs 

 

moda i stil,letnja šminka,Korektor,balzam,Sjaj,ruž,BB krema,kameni puder,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.