Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Kako do savršene kovrdžave kose?

Milena Živanović 15.5.2021. Komentari

Lepa i negovana kosa je san svake devojke. Korišćenje štetnih preparata, pegle za kosu, figara i loš tretman samo su korak dalje od lepe i zdrave kose. U modi je ponovo kovrdžava i talasasta kosa. Devojke sa prirodno kovrdžavom kosom imaju problem manje. Nema uvijanja i uništavanja kose; bitna je samo stalna nega i oblikovanje i moderna frizura je tu.

Foto: www.unsplash.com

Nakon dugog perioda ravnih i dugih frizura, kovrdže su opet u modi, a pojavljuju se i među top-trendovima kada pričamo o frizurama 2021. godine. Žene sa takvim tipom kose ponekad bi mnogo toga dale da imaju glatku i ravnu kosu, a ipak, trebalo bi da budu itekako ponosne na svoju prirodnu kosu, pogotovo što prirodno kovrdžava kosa odaje opušteni i ležerni izgled. Nažalost, postoje problemi sa kojima se susreću osobe sa kovrdžama, a najčešće je to problem suve kose. Zato je važno koristiti posebne sprejeve u te svrhe, koje je potrebno naprskati svega nekoliko puta, zgužvati kosu, te joj na taj način povratiti elastičnost. Podjednako bitno je i često šišanje. Postoji pravilo da što je kosa kraća, to su kovrdže lepše; ipak, ukoliko ste ljubitelji nešto duže kose, preporuka je da vaš način šišanja bude stepenasto šišanje.

Oblikovanje prirodnih kovrdža ne mora da predstavlja poteškoću nakon pranja kose. Bitno je pamučnim peškirom ili nekom majicom pokupiti višak vode sa kose, naneti balzam bez ispiranja, te je potom raščešljati češljem sa širokim zupcima. Mokra kosa je sklonija lomljenju; zato je bitno biti pažljiv. Kako bi kovrdže bile lepše, nanesite kremu za definisanje lokni i ostavite kosu da se prirodno osuši, a ako ste u manjku sa vremenom, koristite fen samo ukoliko imate i difuzer. Previše šampona takođe može uništiti vaše lokne. Koristite šampon bez sulfata, kao i što manju količinu šampona da ne bi došlo do skidanja prirodnog ulja sa kose, jer će u suprotnom kosa postati suva, lomljiva i bez sjaja. Kovrdže umeju da budu tako izazovne i privlačne, te budite zahvalni svojoj kosi i negujte je što je više moguće. Za sve devojke koje nemaju na dar prirodne kovrdže, mogu ih stilizovati mini-valom.

Izvor: www.schwarzkopf.rs , sveokosi.com  

moda i stil,kosa,šišanje,kovrdze,balzam,nega,difuzer,šampon,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.