Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Brow lamination − tehnika za pun i prirodan izgled obrva

Milijana Jovanović 29.3.2021. Komentari

Laminacija obrva je idealno rešenje u situacijama, kada obrve nisu primetne i želite da ih istaknete na što prirodniji način. Poslednjih godina, pojavio se sve veći broj procedura za oblikovanje, isticanje i farbanje obrva, ali se laminacija posebno ističe, pre svega, jer je potpuno bezbolna metoda i nema efekat trajne šminke.

Foto: www.eventbrite.co.nz

Tehnika brow lamination tretmana, nastala je u Rusiji, a odatle se proširila po celom svetu. Podrazumeva lifting i bojenje obrva hipoalergenim serumom. Ovim se postiže efekat koji je sličan mikropigmentaciji, ali sam proces, ne uključuje sečiva niti zarastanje obrva. Na samom početku procesa, obrve se premazuju keratinom, kako bi se oštećene dlačice obrva obnovile i postale ispunjene, elsastične, sjajne i glatke. Ovaj postupak naziva se modelovanje obrva i on se praktikuje naročito zbog onih najneposlušnijih, tvrdih dlačica, koje se kreću u različitim smerovima.

Potom se vrši pigmentacija, kod onih dlačica obrva koje su oštećene i razređene i koje su počele da gube svoju izvornu boju. Obrve se premazuju pigmentima, koje ne smeju biti tamniji od prirodne boje kose, kako bi zadržale što prirodniji izgled. Na posletku obrve se ponovo premazuju keratinom koji sadrži vitaminske komplekse i esencijalne aminokiseline, koje doprinose bržem obnavljanju obrva. Nakon potupka laminacije, obrve će ti biti poslušnije i deblje i kretaće se u samo u jednom smeru, a asimetrične obrve biće ujednačenije.

pexels shiny diamond 3762664

Foto: www.pexels.com

Rezultati laminiranja obrva traju od šest do osam nedelja, ukoliko tretman prepustite rukama stručnjaka. Ipak, u zavisnosti od Vašeg tipa kože, postoji mogućnost i da efekat traje kraće, svega četiri nedelje. Kako bi postigli najbolji rezultat i zadržali ga što duže, morate ispoštovati savete kozmetičara. Nakon tretmana laminacije obrva, u narednih 48 sati ne preporučuje se kvašenje obrva i kože oko njih. Tokom svoje jutarnje i večernje rutine, preporučljivo je da lagano umivate donji deo lica, a oči i čelo prebrišite tuferom, kako ne bi umanjili dugotrajnost tretmana. Ukoliko mislite da Vam je efekat trajanja obrva na ovakav način, ipak kratak u odnosu na cenu, približan izgled možete postići i korišćenjem specijalnih maskara za obrve, ali svakao uzmite u obzir da one neće imati isto dejstvo i efekat kao laminacija.

Izvori: make-up.rslepolice.com

moda i stil,laminacija obrva,tehnika,lifting,maskara za obrve,keratin,pigmentacija,hipoalergeni serum,prirodan izgled,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.