Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

„Jamsu” tehnika za matiranje šminke

Milijana Jovanović 16.3.2021. Komentari

Izuzetno posvećen nezi kože i besprekornom izgledu, korejski svet lepote postavio je brojne nove trendove. Do sada, kako bi postigli postojaniji „make up look”, posezali smo za različitim primerima, puderima u prahu i fiksatorima u spreju. Tajna se zapravo, kako tvrde korejski insajderi lepote, sve vreme krila u posudi obične vode, odnosno u tehnici koja podrazumeva uronjavanje lica u hladnu vodu, a koja se u Koreji naziva „Jamsu”. 

Foto: www.stocksmetic.com

Kratka metoda jamsu tehnike, sastoji se od tek dva jednostavna koraka. Nakon što nanesete puder i korektor, na lice je potrebno naneti i određeni sloj pudera u prahu. Potom, lice se uronjava u posudu napunjenu  ledenom vodom, tri puta, po deset sekundi. Nakon toga, lagano peškirom uklonite višak vlage sa lica, i nastavite svoju make up rutinu po običaju. Šminkeri koji su isprobali ovu neobičnu tehniku tvrde da hladna voda fiksira šminku, stvara mat efekat kože, a licu pruža svež i prirodan izgled, bez vidljivih tragova pudera. Naime, ledena voda u ovom slučaju je ekvivalent Vašoj četki za šminkanje, koja uklanja višak pudera za setovanje, bez pomeranja podloge. Vodeni molekuli odbiće čestice pudera u prahu, utiskujući ih još dublje u kožu.

Ako Vam se ideja uronjavanja lica u posudu sa ledenom vodom ipak čini preintenzivnom, jednostavnija alternativa nalazi se u bočici termalne vode. Efekat fiksiranja šminke, dobićete ako bočicu termalne vode držite u frižideru i na kraju make up rutine raspršite sloj ohlađene vode na lice. Iako će vašu šminku učiniti postojanijom, rezultati postignuti s hladnom termalnom vodom, neće biti jednaki onima koji su postignuti sa jamsu tehnikom.

Izvorigrazia.rslepotica.rs

moda i stil,trend,jamsu,tehnika,setovanje,termalna voda,Make up,puder,mat efekat,hladna voda,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.