Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Modni trendovi koji će obeležiti novu sezonu

Smiljana Vasković 1.3.2021. Komentari

Nova sezona, u modu vraća neke od najpopularnijih komada iz prethodnih decenija. Zaboravljeni trendovi, krojevi i boje u potpuno novom maniru, vraćaju se na velika vrata, donoseći udobnost i vedrinu koja nam je ovih dana preko potrebna.

Foto: onetwostream.com

Oversajz komadi veoma su poularni ove sezone. Od blejzera i prsluka do mantila, specifičnih materijala i krojeva, sa naglašenim strukom, koji se takođe nalazi na listi novosezonskih trendova. Široke nogavice ponovo su u modi, bilo da su u vidu takozvanih zvoncara, koje sa sobom donose i trend vanvremenskog teksasa ili u vidu udobnih pantalona vrećastih krojeva koje sakrivaju višak kilograma, pa samim tim utiču na samopuzdanje i podižu nivo svesti o body positivity pokretu. S obzirom na trenutno stanje u svetu, udobni i ležerni komadi više nisu rezervisani samo za dnevnu sobu, već se sve češće pojavljuju i na ulicama, a pravi primer za to su upravo trenerke, posebno kada se stilizuju u komletu. Naime, kompleti su takođe doživeli veliki povratak, posebno oni od praktičnih materijala kao što je trikotaža, koji se vrlo lako mogu ukombinovati tako da priliče svečanijim varijantama. Osim kompleta za izlaske se preporucuju i romantične, ležerne haljine, a poseban akcenat se stavlja na neutralne, nude i pastelne boje.

Inspiracija za ovu sezonu su svakako sedamdesete, osamdesete, i devedesete godine, pa su vintidž komadi i više nego dobrodošli, posebno u kombinaciji sa malim torbama i glomaznom obućom uz komade nakita, koji su slojevito poređani. Veliko olakšanje predstavlja činjenica da je ove sezone, zablistati, lakše nego ikad, i da za to nije potrebno ništa više do jednostavnih, monohromatskih autfita.

Izvorthetrendspotter.netlavie.rs 

moda i stil,trend,2021,pastelne boje,oversized,Udobnost,Minimalizam,monohromatski autfit,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.