Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Monohromatska šminka-jedna boja za kompletan look

Milijana Jovanović 30.11.2020. Komentari

Zahvaljujući monohromatskom šminkanju, moguće je istaći i ulepšati celo lice i to upotrebom samo jedne boje u više različitih nijansi. Mnogo pre nego što je zaživeo kod nas na domaćoj sceni, ovaj trend bio je zastupljen kod poznatih, koji su ga ponosno nosili na dodelama velikih filmskih ili muzičkih nagrada. Iako je ovaj trend, sada već nekoliko godina unazad prisutan i kod nas, ipak se čini da je nepravedno zapostavljen.

Foto: www.ecemella.com

Popularnosti ovog trenda, pogotovo na američkom tržištu, doprinela je i potražnja za proizvodima koji su multipraktični, odnosno za proizvodima koji se mogu koristiti na nekoliko različitih načina, jer je ušteda u vremenu tokom šminkanja nešto što je podjednako važno kao i sama šminka. Monohromatska šminka podrazumeva da na licu nema kombinovanja boja i raznobojnih paleta senki, već da čitavo lice bude samo u jednoj boji, uključujući senku, ruž i rumenilo, a sve češće, čak i ajlajner. Ono što se razlikuje, jesu nijanse te boje, i kombinacija različitih tesktura proizvoda. To znači, da ako ste se odlučili da Vam ruž za usne bude saten teksture, onda bi senka na očima trebalo da bude mat teksture, bez šimera, naravno u istoj boji.

Izbor boja je veliki, mada najzahvalnije za rad, svakako jesu nude ili zemljani tonovi, kao i boje kajsije ili svetle roze. Sa nude nijansama i zemljanim tonovima ne možete pogrešiti, pogotovo ako imate smeđe oči, jer je ovakav tip monohromatske šminke vrlo praktičan za dnevni izgled i lako se kombinuje sa svakim tipom garderobe. Naravno, uz pomoć ajlajnera u braon boji  dodatno možete istaći čitav makeup i za večernje varijante. Pomoću braon nijansi na licu, i sam ten će izgledati preplanulo. Sa druge strane, tople nijanse boje kajsije i svetle pink najbolje će se pokazati kod onih koji tek počinju eksperimentisanje sa monohromatskom šminkom. Lako se uklapaju uz svaku boju tena tako da će potencijalne  greške koje napravite biti skoro nevidljive. Dakle ono što ovaj trend izdvaja od drugih je njegova jednostavnost. Da biste usavršili ovu tehniku ne morate biti preterano vešti, jer je ovaj put, naglasak stavljen na izbor boja, a ne na preciznost nanošenja proizvoda. 

Izvori: make-up.rswannabemagazine.com

 

moda i stil,trend,Monohromatska šminka,tekstura,nude,pink,jednostavnost,ušteda vremena,jedna boja,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.