Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Koliko su zaista efikasni roleri za lice?

Milijana Jovanović 20.9.2020. Komentari

Iako je u poslednje vreme stavljen poseban akcenat na rolerima za lice, oni su se zapravo pojavili još u sedmom veku, kada ih je bogata kinseska aristokratija koristila kako bi izvukla negativnu energiju i toksine iz organizma, a ujedno smanjila otečenost lica. Danas, blogeri i instagrameri širom sveta kunu se u ovaj proizvod i njegovo dejstvo protiv nadutosti i podočnjaka, te tvrde i da roler zapravo poboljšava efikasnot delovanja skupocenih seruma i maski na našu kožu. No, da li je njihovo dejstvo zaista pozitivno ili je u pitanju samo još jedan prolazni trend­?    

Foto: www.lifestyleasia.com

Na našem tržištu najčešće se mogu pronaći roleri koji su napravljeni od žada ili rozenkvarca. Ipak kako su oni poprilično skupi, kao zamena se mogu pronaći i oni koji su napravljeni od stakladrveta, ili metala. Nisu svi istog kvaliteta, ali će svaki dati isti efekat. Osnovna namena rolera jeste da eliminiše natečenost. Do ovog cilja dolazi se masiranjem lica, odnosno masiranjem limfnog sistema, koji je zaslužan za uklanjanje otpada u našem telu, kao i za transport imunih ćelija. Kada limfa dobije slobodan protok da ide kroz lice, imaćete čistiju i zdraviju kožu bez nakupljenih toksina i tečnosti, što će dovesti do toga da se i otoci na licu povuku. Ono što je bitno pre same upotrebe rolera jeste da koža lica bude temeljno očišćena, i da se potom na nju nanese serum ili hidratantna krema jer je za masažu rolerom neophodna vlažna podloga. Takodje, bitno je i da roler koristite u pravom smeru, pa kako se limfne tačke na licu nalaze u predelu slepoočnica i u unutrašnjim uglovima očiju, onda neka vaši potezi rolerom budu usmereni od obraza ka slepoočnicama.

Fizioterapeuti i maseri u te svrhe ipak češće koriste ručnu masažu, što dovodi do zaključka da u većini slučajeva, ključ je u pravilnoj tehnici, a manje u alatima koji se koriste. Obzirom na ovu činjenicu, roler nije nešto što je vam je neophodno u vašoj svakodnevnoj rutini, a isti efekat slobodnog protoka limfe dobićete ako ohladite dve kašike u frižideru i njima masirate lice. Ono što  je pak prednost ovih rolera jeste što proces mogu učiniti jednostavnijim i prijatnijim. Osim toga, poslužiće vam i kao podsetnik. Svaki put kada kada ga vidite na svom kozmetičkom stočiću, podsetiće vas da posvetite par minuta sebi i svojoj koži.

Izvorimogujatosama.rs42magazin.rs

 

 

 

moda i stil,trend,ROLERI ZA LICE,ROZENKVARC,OTEČENOST LICA,LIMFNI SISTEM,RUČNA MASAŽA,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.