Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Laminiranje trepavica − jer je prirodno uvek u modi

Milijana Jovanović 9.2.2020. Komentari

Laminiranje trepavica je novi trend i predstavlja tehniku poboljšavanja trenutnog stanja trepavica. Na taj način dobijaju se gušće i duže trepavice. Žene širom sveta sve se više okreću ovoj proceduri, jer je pre svega zdrava i trepavicama daje prirodan izgled.

Foto: www.girlsdiariez.com

Laminiranje se često naziva i keratin, jer je jedan od glavnih sastojaka kompozicije za ovaj postupak upravo protein keratin, koji služi kao osnova za kosu i trepavice, a što je sloj ove supstance deblji, trepavice izgledaju zdravije i lepše. Glavna prednost laminiranja je podizanje i uvijanje trepavica, što omogućava bolji izgled bez upotrebe dodatne kozmetike, kao što je maskara. Osim toga, ovaj tretman neguje trepavice i poboljšava njihovo opšte stanje, za razliku od nadogradnje koja oslabljuje koren dlake. Sredstva za laminiranje, osim keratina, sadrže vitamine i organske komponente. Ti sastojci jačaju trepavice, povećavaju njihovu fleksibilnost i sprečavaju oštećenja. Takođe, ove supstance mogu da pokrenu rast takozvanih spavajućih folikula trepavica.

Iako se ovaj tretman može odraditi kod kuće, preporučljivo je da se sprovede u kozmetičkom salonu sa stručnim osobljem, kako ne bi došlo do samopovređivanja. Kozmetičari najpre obave čišćenje lica, odmašćivanje trepavica i zaštitu donjih trepavica kako se ne bi zalepile za gornje. Nakon toga, posebnim silikonskim valjkom lepe se gornje trepavice, a potom se hranjivi preparat nanosi na ovako pripremljene trepavice. Kada se preparat osuši, kozmetičar nanosi boju kojom će trepavice obojiti u tamniju nijansu. Na kraju, nanosi se keratin za učvršćivanje efekta i dodatno poboljšanje stanja trepavica. Trajanje postupka je oko jedan sat, a efekat traje od dva do tri meseca.

Posle tretmana dovoljno je da 24 časa oči ne budu u kontaktu sa vodom, a nakon toga briga o trepavicama je ista kao i pre tretmana, što se odnosi na temeljno uklanjanje šminke i češljanje trepavica. Sa ovim trepavicama bez problema možete posetiti mesta poput bazena ili sauna. Takođe, ovaj tretman ima zaštitini efekat, pošto čuva trepavice od negativnih faktora kao što su mraz, tvrda voda i jaki sunčevi zraci.

Izvori: zenskimagazin.rsbs.everaoh.com.

moda i stil,trend,Trepavice,keratin,volumen,maskara,laminiranje,tretman,prirodan izgled,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.